..

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Karnıyarık Tarifi





Patlıcanı çok seven bir toplumuz. Kebabı, oturtması, karnıyarığı hatta turşusu hepsini de severim ben.Bugün sizlere en çok bilinen ve evlerde en çok uygulanan şekliyle karnıyarıkla merhaba diyorum. Eşimin yemek seçmesi malum artık herkes tarafından biliniyor. Çok nadir de olsa severek yediği yemekler arasında karnıyarık. E mecburen bende bunu sık sık yapmak zorunda kalıyorum tabi. Şimdi gelelim tarifine

Malzemeler; İsteğe göre 4,5 patlıcan (patlıcanları manavdan seçerken en küçüklerini seçerseniz daha güzel oluyor. Ben elimde olanlardan yaptım.)200 gram kıyma, bir büyük soğan, 2 biber, 2 domates, bir kaşık salça, sıvıyağ(kızartmak için)karabiber.

Yapılışı:
  1. Önce patlıcanları başlarını kesmeden alaca soyuyoruz karınlarından bir çizik atıp tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Soğanı soyup bir tavada az bir yağda kısık ateşte kavuruyoruz. Sonra içine kıymayı koyup biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. ( kıyma çok kavrulmamasına dikkat edilmezse kuru oluyor fazla kırmızılığı gitmeden indirin)İçine tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Bir tavada kızartma yağını alıyoruz ve kızdırıyoruz. Sudan çıkardığımız patlıcanları temiz bir bezle kurulayıp kızgın yağa atıyoruz( yağ iyi kızmış olursa patlıcanlar fazla yağ çekmez)
  4. Kızaran patlıcanları tepsimize alıyoruz. İçini hazırladığımız harçla dolduruyoruz. Bir kapta biraz salçalı suya bir çimdik tuz ekleyip kenarından tepsiye döküyoruz.
  5. Üzerine kesilmiş domatesler ve biberler koyup fırına alıyoruz.Domatesler ve biberler pişence fırını kapatıyoruz. İsteğe göre pilav yada yoğurtla servis yapıyoruz. 
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var