..

10 Haziran 2011 Cuma

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk

    

          Herkesin yapmışlığı vardır fırın poşetinde tavuk. Ben de yapıyorum. Bu kez sizinle köri katmadan daha sade sevenler için yaptığım şekliyle paylaşacağım. Bu tavuğa köri yerine kişniş ve kekik kullandım. Size de tavsiye ederim.
             Malzemeler:
6-8 adet tavuk budu yada tavuk parçası, 1 tane soğan, 1 tane havuç 1 tane patates, 1 tane patlıcan, biraz süt, sıvıyağ, ve birkaç damla limon suyu, bir tatlı kaşığı toz kişniş, bir tatlı kaşığı kekik.
            Yapılışı;
  1. Tavuğumuzu yapmaya önce onu marine etmekle başlıyoruz. Tavuklarımı yıkayıp bir kaba aldıktan sonra üzerine yarım çay bardağı kadar süt bir yemek kaşığı kadar sıvıyağ ve biraz limon damlası damlatıyoruz tuzunu da ekleyerek tavuklarımızı 1-2 saat dinlendiriyoruz.
  2. Sebzeleri çok küçük olmayacak şekilde dilimliyoruz. Kuru soğanı tavuklarımızın üzerine yarım ay şeklinde doğrayıp elimizle biraz karıştırıyoruz.;(soğanın tadının ete geçmesini istiyoruz)
  3. Sebzeleri tavuklarla karıştırıp fırın poşetinin içine alıyoruz. Bir iki yerinden delerek havasının çıkmasını sağladıktan sonra 200 derece fırında 30-40 dakika kadar hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
                                                   AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var