..

1 Haziran 2011 Çarşamba

Kayısılı Yeşillik Salatası

                     Öğle yemeği yerine salata yemeye karar verdim. Malum kilolar... ve yaz geldi artık." Hazirana girdik ne zaman vereceksin kiloları?" derseniz veririm ben. Çok çabuk kilo alıp verebilen yapıya sahibim. Aslında çok zayıf olmak da istemiyorum.  23 yaşıma kadar 42-44 arası bir kiloda dolaşmış biri olarak zayıflığı da sevmiyorum. Az mı çektim o zayıflığım yüzünden, yok çocuk reyonundan giyinmeler, yok bu kız hastalıklı herhalde lafları falan beni az mı üzmüştü?
                    Yinede özeleştiri yapmam gerekirse bu aralar epeyce aldım kiloyu. Tabi bunun bir sebebi de her gün aldığım kan ilaçları. Ama tabi bahane bulmak değil çözüm üretmek lazım.
                   Neyse karar verdim bundan sonra her öğlen kızlarla yediğim öğle yemeğinde ben sadece salata yiyeceğim.   Bu da bişeydir değil mi?Ekmek yok, bol su ve bol sıvı ve tabiki yürüyüş; 5 kilo versem yeter.
                   İşte böyle düşündüm ve başladım icraata. İlk salatam, kayısılı yeşillik salatası.Bakarmısınız ıspanaklarımın tazeliğine....

Malzemeler:
1 demet bebek ıspanak, 4 dal tere, 4 dal roka, 4 dal taze nane,4 dal dereotu, 4 büyük kayısı, nar ekşisi, isteğe göre haşlanmış yumurta, sızma zeytinyağı.

Yapılışı:
  1.  Yeşillikleri yıka, ayıkla ve elinle derince bir kasenin içine doğra.
  2. Kayısıları yıka ince ince yarım dilimler halinde doğra.Yeşilliklere ekle.
  3. Zeytinyağı nar ekşisini biraz da tuz koy, karıştır, istersen yumurtayla süsle.

                                                              Salatamız hazır Afiyet Olsun.