..

22 Temmuz 2011 Cuma

Tavuk Şinitzel Fırında Patates Eşliğinde


                        Bu günkü tarifim Oktay Usta'dan. Tavuğu terbiyelemek kısmı aslolan. Yani bu şekilde yapılan tavuk kesinlikle tavuk gibi değil de alabalık gibi oluyor. Hatta ben söylemesem bizimkiler alabalık yediklerini sandılar o derece yani.
                        Eğer tavuğu klasik şekillerde yemekten bıktıysanız ve fazla da vakit ayırmak istemiyorsanız bu tarif tam sizlik demektir.Gerçekten güzel oluyor.Ben fırında patatesle servis etmeyi tercih ettim.Patateslerimi sarımsaklı, kekikli sosla terbiye ettikten sonra fırına sürdüm. Harika oldular.

Malzemeler :
2 tane tavuk göğsü,1 şişe sade soda,galeta unu, un,2 yumurta, 1/2 bardak süt, kızartmak için yağ, tuz, karabiber. Patatesler için; 3 adet patates, 3-4 diş sarımsak, kekik, tuz sıvıyağ.

Yapılışı;
  1. Tavuk göğsünü mümkün olduğunca ince keserek et döveceği ile inceltiyorum. Üzerlerine tuz serpip derince bir kaba alıyorum. Bu kapta üzerlerine soda ve sütü karıştırarak harmanlıyorum. 1-2 saat dinlenmeye bırakıyorum.
  2. Patatesleri soyup elma şeklinde doğruyorum. Üzerlerine tuz, kekik, biraz sıvıyağ ve sarmısak rendesiyle rendeleğim sarımsakları patateslere ekleyip ovalıyorum ki her yerine çeşnisi geçsin. Sonra fırın tepsisini dibine yağ koyup her yerini yağlıyorum ve patatesleri ekleyip fırına alıyorum.
  3. Bir kapta yumurtaları çırpıp bir yaygın kaseye galeta unu, diğer kaseye normal unu alıyorum (unun içine biraz tuz ve karabiber ekliyorum) ve yağımı da tavaya alarak kızartmak için son hazırlıklarımı yapıyorum.
  4. Tavukları önce una sonra yumurtaya en son olarak da galeta ununa batırarak kızmış yağa atıyorum. Kızarınca yanında patates ve içecek birşeyler ile servis ediyorum. Afiyet olsun...