..

28 Temmuz 2011 Perşembe

Haşhaşlı Revani


  

                                      Bugünlerde sıcaklarlardan ve sınavlarımdan bir türlü fırsat bulup bloğuma yeterli ilgiyi gösteremediğimin farkındayım. Bunu telafi için o herkesin bildiği ve sevdiği haşhaşlı revani yaptım ve paylaşmak istedim.
                                      Ben revaniyi kek gibi kabarık ve kalın sevmeyenlerdenim. Bunun için bir tane kabartma tozu kullanıyorum. Dondurma eşliğinde harika oluyor. Biz en çok limonlu dondurma ile seviyoruz. Tabi sade olanı da favorilerimiz arasında. Sıcakta şerbetli tatlı yenirmi demeyin. Öyle güzel yeniyor ki...

Malzemeler: 
Keki İçin:
3 yumurta, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 1 su bardağından iki parmak az şeker, 1 kabartma tozu, 1 vanilin, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı haşhaş, ve aldığı kadar un. 

Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, birkaç damla limon.

Yapılışı:
  1. Kek hazırlar gibi hazırlıyorum revanimizi. Dikkat edeceğimiz nokta  ise; kabartma tozunu unu koymadan katmamak ve unu ise azar azar ekleyerek kıvanımı tutturmak.  
  2. Bir taraftan şerbeti ocağa koyuyorum. Kaynamaya başlıyor ve birkaç damlasını tabağa alarak akıtmak yöntemiyle kıvamına bakıp soğumaya bırakıyorum.
  3. Keki pişiriyorum. Biraz ılınması için bekletiyorum. Bu arada şerbet de ılık olmalı. Yani ben her ikisini de ılıkken döküyorum. Tepsinin ağzını kapatıyorum ve dinlenmeye bırakıyorum. Şerbetini çekti ise kenarda kalan şerbeti yine ekliyorum. Dondurma eşliğinde servis ediyorum.Afiyet Şeker Ola.