..

8 Eylül 2011 Perşembe

Yaş Pasta


                         İzgi'nin yani büyük kızımın doğum günü vardı ayın beşinde. Rahatsız olduğum için kutlayamamıştık.Benden yaş pasta istedi bugün. "Tamam" dedim, malzemeleri almaya gittik.Eve geldiğimde bir baktım hazır pandispanyayı almayı unutmuşum.Tekrar çıkmayı gözüm yemedi bende kendim hazırlayayım dedim.Daha önce çok kereler farklı tariflerle pandispanya yapımını denemiş biri olarak bu sefer risk almak istemedim.Normal kek şeklinde kelepçeli kalıpta hamur hazırlayıp pasta şekli verdim.Evet kek hamurundan yaşpasta yaptım.Bu ilk yapışım değil ayrıca.Kesmesi ve şekil vermesi biraz zor oluyor ama ne yapayım en azından kabarıyor.
                         Pandispanya hazırlamasını bilen ve kendi ölçülerinde yapıp da sonucu garanti olan arkadaşlar varsa tarifinizi bekliyorum.

                         İşte bu da benim pastam:
 
Malzemeler:
Keki İçin;3 yumurta,1su bardağının yarısı sıvıyağ,yarısı süt,2 paket kabartma tozu,1 paket vanilin,1 su bardağı şeker,1 kaşık kakao
Kreması için; 1 paket hazır vanilyalı puding,2,5 bardak süt,1 kaşık şeker.
Krem şantisi için:1,5 bardak soğuk süt,2 paket beyaz kremşanti.
Muz,damla çikolata ve diğer süslemeler.

Yapılışı:

  1. Soğuk sütle krem şantiyi hazırlayıp dolaba kaldırıyorum.
  2. Yumurtaları şekerle beyazlaşana kadar çırpıp süt ve yağı ekliyorum.Üzerine biraz un ekleyip blendırda çırpıyorum.Kakaosunu koyarak kıvamına bakıyorum. Ne çok akışkan ne çok katı bir hamur olunca vanilin ve kabartma tozlarını ekleyip tekrar çırpıp yağlanmış 24 cmlik kelepçeli kek kalıbına alıyorum.
  3. Kek pişince biraz soğumasını bekleyip ortadan ikiye kesiyorum.
  4. Kremasının hazırlanmasına geçip hazır pudingi sütünü biraz az tutarak hazırlıyorum.(2,5 bardak süte 1 pudig paketi) Ben ayrıca şekerli sevdiğim için 1 kaşık şeker ekliyorum siz isterseniz eklemeyebilirsiniz.Karışımı ocağa alıp pişiriyorum.
  5. Sıcak sıcak kekin üzerine alıp yayıyorum.Krema biraz ılınınca üzerine muz dilimleri ve damla çikolata koyuyorum.
  6. En son olarak krem şantiyle üzerine kaplayıp istediğim şekilde süslüyorum.