..

11 Eylül 2011 Pazar

Köfteli Patlıcan


                  Farkettim de ne kadar patlıcan tarifi koymuşum bloğuma. Düşündüm evet biz patlıcanı çok seviyoruz.Her seferinde farklı bir şekilde yapıyorum.
                 Annemin patlıcanları bunlar.Küçük küçüktüler. Ben de kıyamadım onları enlemesine kestim.Köfteyle birleşince böyle bir yemek çıktı ortaya.
                 Malzemeler:1 kg küçük boy patlıcan,1/2 gram kıyma,1 kuru soğan,1 yumurta,1 su bardağı ekmek içi,1/2 demet kadar maydanoz,1 yemek kaşığı sıvıyağ(kıymaya konulacak)2 çay kaşığı isot,2 çay kaşığı kurutulmuş reyhan,tuz, salça, kızartmak için yağ.

Yapılışı:

  1. Patlıcanları alaca soyup ikiye yada üçe ayırıyoruz(eğer sizin patlıcanlarınız daha büyükse ona göre doğrayın)Tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.
  2. Bu arada soğanı ince tarafından rendeliyoruz,maydanozu ince ince doğrayıp kıymaya her ikisini de ekliyoruz.Yumurta kırıp ekmek içini de ekliyoruz.İsot ve reyhanı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Yoğururken biraz da ben sıvıyağ ekledim.
  3. Patlıcanları sudan çıkarıp iyice sıkıyoruz ve kızgın yağda biraz kızartıyoruz.Kızarttığımız patlıcanları tencerenin dibine,kızarttığımız köfteleri ise patlıcanların üzerine alıyoruz.Salçalı su yapıp ekliyoruz pişmeye alıyoruz.Afiyet Olsun...