..

16 Eylül 2011 Cuma

Ev Usulü Adana Kebabı


                    Hep yapmak isteyip bir türlü cesaret edemediğim yemeklerdendir Adana Kebabı.Evde yapmak isteyince bir takım değişiklikler oluyor tabi.Mesela ben kıymanın hepsini kuzu kullanmadım yada acısı az oldu, hepsinden önemlisi içine soğan ve sarımsak ekledim ve tabi fırında yaptım.Güzel ve değişik bir yemekti. Tavsiye ederim dostlarım Afiyetle.

Malzemeler:
 Adana için;750 gram dana kıyma,250 gram kuzu kıyma,1 orta boy soğan,2 diş sarımsak,tuz, karabiber,1-2 adet kırmızı biber rendesi, 1 kaşık kırmızı biber,1 kaşık isot(isteğe göre çoğaltılabilir), biraz sıvıyağ.
Lavaş için: 3 bardak un, yarım yaşmaya, tuz, ılık su

Yapılışı:

  1. Soğan ve sarımsağı rendeleyip kıymaları karıştırıyoruz.Tuzu ve karabiberi ekledikten sonra içine bir kaşık kadar sıvıyağ ekleyip yoğuruyoruz. Şişlere takıyoruz.2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.


  1. Unu bir kaba alıp yaşmayayı, tuzu katıyoruz ve azar azar ılık su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz
  2. Dinlenen etleri fırın tepsisini yağlayıp içine dizerek fırına veriyoruz.Yüksek ayar açıyoruz ki kurumadan pişsin diye.Bu arada arada çeviriyoruz.
  3. Hamurdan bezeler oluşturup açıyoruz ve yağsız teflonda pişiriyoruz.
  4. İsteğe göre sumaklı kırmızı soğan salatası,kızartılmış biber ve domates dilimleri ile servis yapıyoruz.