..

1 Kasım 2011 Salı

Bir Sorunum Var

               
                   Arkadaşlar bir sorunum var. Fotoğraf makinası. Evet yeni bir fotoğraf makinasına ihtiyacım, her geçen gün biraz daha artıyor. Gelen kış olunca havalar da tabi bir kapalı bir açık. Güzel fotoğraflar yakalamak, (eviniz de karanlık ise) bir hayli zorlaşıyor. Bizim emektar fotoğraf makinası artık emekli olmak istiyor.Bu nedenle sizlerin yardımlarınızı bekliyorum.Sizler hangi fotoğraf makinasını kullanıyorsunuz? Batarya, yakın çekim olayı ve karanlık ortamlarda da en iyi çekimi yakalama hangi marka ve modellerde  nasıl sonuçlar veriyor.
                  Biraz araştırma yaptım internette, kafam daha da karıştı.İyi bir makina önerebilecek bir tanıdığım da yok. Biz bloggerler birbirimizin ihtiyacını biliriz yani yaptığım yemekleri daha iyi görüntülemek bütün meselem.
                  Ve tabi en önemlisi de fiyatı. Fiyatı çook uçmayacak bir fotoğraf makinasına ihtiyacım var.Önerilerinizi ve ilgilerinizi bekliyorum. Sevgilerimle...

Safranlı Pilav


                 Fotoğraf makinası kötü olunca güzel görüntüyü yakalamak oldukça zorlaşıyor. Bu tür pilavlardan birkaç tane farklı şekillerde yapmıştım.Bir türlü yayınlamak mümkün olmadı.Bazen çok çabuk tüketildi, çoğu zaman da akşamın ışığında güzel görüntü yakalıyamadım derken bütün cesaretimle bu pilavı yayınlamak istiyorum.Neresi bunun safranlı diyebilirsiniz. Aslında pilav sarı renkli fakat gel gör ki malum sebepler.

Malzemeler: 1 kase pirinç, 2 kase tavuk suyu,5 adet tavuk baget,4 çay kaşığı safran, isteğe göre badem.

Yapılışı;
  1. Pirinçleri yıkayıp yarım saat ılık suda bekletiyorum.Bu arada tavuk parçalarına tuz ekleyip, haşlıyorum.4 çay kaşığı safranı çay bardağına koyup üzerine ılık su ekliyorum.Renginin çıkması sağlanıyor.
  2. Tavaya aldığım pirinçleri az bir yağda kavurup üzerine ılık tavuk suyunu ekliyorum.Safranı bir süzgeçten süzüp suyunu tavuk suyuna ekliyorum.
  3. Pilav pişine kadar tavukları didikliyorum.Kelepçeli kalıbı hafifçe yağlıyorum kolay çıkması için.En altına tavuk etlerini koyup elimde biraz bastırıyorum. Üzerine pişen demini alan, pilavı ekliyorum. Biraz elimle bastırıyorum.
  4. Yuvarlak düz bir tabağa ters çevirip çıkartıyorum. Üzerini hafifçe kavurduğum bademlerle süslüyorum.