..

25 Kasım 2011 Cuma

Kıbrıs Tatlısı

                           Uzun zamandır yapmak isteyip de bir türlü fırsat bulamadığım tariflerin en başında yer alıyordu. Artık buna bir son verdim.Hem şerbetli, hem sütlü, hem tatlı ve hem de kalorili. İçinde ceviz, hindistan cevizi,şerbet ve süt var. Bence en iyisi siz bunu çocuklarınıza yedirin. Yedirin ki (benim gibi) evde enerjilerini atacak kanepe ve masa bırakmasınlar. Tam anlamıyla tombul bir tarif yani :) Neden böyle güzel şeyler çok kalorili oluyor yaaa.

Malzemeler:
Keki İçin;4 yumurta,1,5 su bardağı sıvıyağ,1 bardak şeker,1 bardak galeta unu, 1 bardak ceviz, 1 bardak hindistan cevizi,1,5 kabartma tozu.
Kreması; 4 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker,1 su bardağından iki parmak eksik nişasta, 1 kaşık pinirç unu, 1 tane beyaz kremşanti, vanilya.
Şerbeti: 3 su bardağı su, 2 su bardağı şeker.

Yapılışı:

  1. Keki için yumurtaları kırıp şekerle çırpıyoruz. İçine kabartma tozu haricinde bütün malzemeleri katıp karıştıryoruz. En son kabartma tozunu katıp yağlanmış tepsiye döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişiriyoruz.
  2. Bu arada şerbeti ocağa koyup kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  3. Kekimiz fırından çıkınca, ılınmasını bekliyoruz. Ilınınca üzerine hazırladığımız ılık şerbeti döküyoruz.
  4. Kek soğurken,muhallebimizi hazırlamaya başlıyoruz. Sütü bir tencereye alıp nişastayı ve pirinç ununu, bir tabakta özeliyerek tencereye ekliyoruz. Şekerini ekliyoruz. Kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz. İndirince vanilini ve krem şantiyi ekliyor ve mikserde hızla çırpıyoruz.Hazırladığımız kekin üzerine seriyoruz.
  5. En üstüne ise hindistan cevizle süslüyoruz.