..

1 Aralık 2011 Perşembe

Narlı Ispanak Salatası


               Ne zaman bir taze ıspanak görsem dayanamıyorum salataya eklemek istiyorum. Bu defa ıspanağın kendi salatasını yapayım dedim. Ona birşeyler ekledim.Evde bir tane kabuğu kurumuş nar vardı, biraz ceviz ve mısır. Bu renkler birbirine çok yakıştı.Antioksidan kaynağı narı,Trabzon hurmasını,ıspanağı ve havucu bolca kullanma niyetimdeyim bu kış. Benden bolca bu sebzelerle ve meyvelerle tarifler göreceksiniz. Güzel bir salata oldu. Denemeniz dileğiyle.
              Bu tarifimi Çay Kahve Bahane Etkinliği'ne ev sahipliği yapan arkadaşım yeşil mutfaktan tarifler Özlem'e gönderiyorum. Etkinliğin kolay gelsin diyorum arkadaşıma. İyi akşamlaaar.

Malzemeler:
250 gram kadar ıspanağın yaprakları,1çay bardağı mısır, 1 tane nar,1/2 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi,1-2 tane küçük turp.
Sosu İçin: 2 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık nar ekşisi,2 kaşık limon suyu,biraz tuz.

Yapılışı:

  1. Ispanağın yaprakları elimizle irice parçalara ayrılır.Nar soyulur ve ayıklanır,mısır sudan geçirilir, hepsi derince bir kasede buluşur.
  2. En alta ıspanakları, onun üzerine narları ve turpları, onun üzerine ceviz ve mısırları koyarız. Servis yapacağımız zaman sosunu üzerine dökeriz. Afiyet Olsun...