..

18 Aralık 2011 Pazar

Kaşarlı Pastırmalı Üçgen Börek


                      Bir haftayı daha geride bıraktık. Aralık ayını da yarısından fazlasını bitirdiğimiz şu günlerde, 1 yıl önce buraya bunları yazacaklarım asla aklıma gelmezdi.Şimdi her yaptığım tarifimde yaşadığım o heyecanla sizlerle buluşuyorum. "Sanırım ben dünyanın en mutlu insanlarından biriyim"dedirten tek şey yemek yapmak değil, yaptıklarımın resmini çekmek de değil tabi.En acele en çabuk tarafından bile oluşturduğum sofralarda bir nokta bir kare yakalayabilmek ve bunu sizinle paylaşabilmek. Kendimi daha bir işe yaramış hissetmemi sağlıyor. Bilgisayarımın karşısında, klavyem elimin altında olduğu sürece yazmak istiyorum.
                     Üçgen börek yada diğer adıyla çıtır börek yıllardır birçoğumuzun yaptığı bir börek çeşididir eminim. Bu pazar kahvaltıya yaptığım bu börek görünmeyen sofralarda bir köşelerde kalsın istemedim. Şahsen çok severim ben. Tabi çocuklar da seviyor.
                      Bu hafta eşim Kayseri'den dönüşte almış pastırmaları. Ben her pastırmayı yiyemiyorum. Çemenin kokusu beni rahatsız ediyor. Fakat geleneksel olan herşeye hürmetimin olduğu gibi pastırmaya da bir hürmetim var. Bu hafta Pembe Kekik'in bloğunda görmeden önce siparişi vermiştim eşime. Ben de şekli farklı olsun istedim. Bir paylaşım, bir tarif daha, diye asla değil. Sizlerle buluşmanın bir vesilesi daha olsun diye elbette ki.
                     Kolay bir börek. Yapılışı da kolay olacak.
(Ben 3 yufka kullandım 1 tepsi çıktı. Siz istediğiniz kadar yufkayla yapabilirsiniz. Bence en önemli nokta yufkayı el açması tercih etmek ve şeritler keserken fazla kalın olmayan şekilde kesmek.)
Malzemeler:
3 yufka,bir çay bardağı kaşar rendesi,küçük parçalara ayrılmış isteğe göre pastırma, bir bardak sıvıyağ, 1 yumurta.

  Yapılışı:

  1. Yufkanın üçünü üst üste koydum. Enlemesine şeritler halinde baştan başa kestim. Bu şeritler çok kalın olmayacak  çok ince de olmayacak.Şeritler kalın olursa üçgenleriniz büyük olur, ince olursa üçgenleriniz küçük olur.
  2. Her bir şeridi aldım fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağladım.Bir ucuna kaşar-pastırma karışımını koyup üçgen şeklinde sardım. 
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirdim. Üzerine yumurta sarısı sürülmüş börekleri (isteğe göre çörekotu da kullanabilirsiniz) 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirdim Afiyet Olsun...
Not: Börekler kıymalı yada istediğiniz başka çeşit malzemeyle de olabilir.Size kalmış.