..

26 Aralık 2011 Pazartesi

Patates Dolması


                              Bazı insanlar vardır. Nankör mü dersin, vefasız mı, yoksa kaygısız mı... Daha da ileri giderek bencil yada onlarca buna benzer diğer kelimeler anlatır onları. Ben burda birçok güzel insan tanıdım. Birçoğundan yardım aldım. Birçoğuna da yardımcı olmaya çalıştım.
                            İnsan başarıyı yakalayınca kendinden daha az başarılı olanları önemsememek zorundamı?Nedir bu onlardaki  büyüklenmeler?Halbuki var mıdır alçakgönüllü olabilmekten ötesi.
                            Mesela bir tanesi var önerilerde bulundum bir küçük teşekkür bile etmedi. Bir kere:"Sen de kimsin" demedi. Yada biri  daha var benim mantımın şeklini kullanmış bir de utanmadan bloğunun baş köşesine koymuş fakat"Bana ilham veren,bu oldu." dememiş. Bu ne ukalalıktır ya? Bu ne kendini bilmezlik? Böbürlenme padişahım, senden büyük Allah var. Bir de blogunda Allah'ın sözlerini kullanıyor. Ben hakkımı helal etmiyorum arkadaş. Onunla hesaplaşmamız sonraya..
                           Neler oluyor hanımlar bizlere. Biz değil miyiz, çocuk doğurup büyüten? Biz değil miyiz, kayınvalide, görümce, elti karmaşasında birbir cephede tek başımıza savaşan? Bir  nefes aldığımız bloğumuz var. O da böyle kendine yontanlar sayesinde sinir olduğumuz ortam haline mi gelsin?
                           Bu hafta güne sinir küpü gibi başlasam da, beni dinleyen, beni anlayan, bana sonsuz bir sabırla yardımcı olmaya çalışan sevdiklerim de var. Siz üstünüze alınmayın dostlarım. Bendeki bu fırtına size değil.Güzel bir hafta olması dileğiyle...

                       Malzemeler: 7 tane orta boy mümkün oldukça düzgün şekilli patates, 150-200 gram kadar dana kuşbaşı, 1 soğan, 1 kaşık salça,kızartmak için sıvıyağ,1 çay kaşığı karabiber.

Yapılışı:

  1. Patatesler soyulur, içleri oyulur. İçi dışı tuzlanarak, kızdırılmış yağda kızartılır.
  2. Kuşbaşı etler küçük küçük doğranır. Soğan küçük küçük doğranır. Az bir yağda soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Kuşbaşı etler eklenir, kapağı kapatılarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişmesi sağlanır. İndirilince tuz eklenir. 
  3. Et harcı, patateslerin içlerine doldurulur. Patatesler tenceye dizilir. Üzerine salçalı, hafif tuzlu su eklenerek pişirilir. İsteğe göre yoğurtla yada pilavla servis yapılır. Afiyet olsun...