..

27 Aralık 2011 Salı

Yeniyıl Kurabiyesi


                           Hani şu indirimde olan marketten aldığım sade kek karışımım vardı ya. İşte onun yanında yeniyıl kurabiyesi de almıştım. Sırf içinde, çam ağacı şeklinde kurabiye kalıbı var diye alınmıştı.Büyük kızımın yoğun ısrarına dayanamayıp dün akşam beraber kolları sıvadık; başladık yapmaya.Üzerinin şekillerine sıra gelince, biraz karmaşa yaşasak da, (malum o bozdu, ben toparladım) hakkından geldik diyebilirim.
                          Bir de bunun yanına babasının Mersin'den getirdiği ( ki ne getiriş; tam 3 çuval turunçgil) portakal, greyfurt, mandalina üçlüsüyle, meyve suyu hazırladık. Zencefilli, tarçınlı kurabiyenin yanında muhteşem bir tad oldu. Ama daha çook var. Bu günlerde portakallı tarifleri bol görürseniz şaşırmayın olur mu? Sevgiyle

Malzemeler: 1 paket Dr. Oetker marka yılbaşı kurabiyesi karışımı, 75 gram yumuşak margarin,1 yumurta,2 kaşık su, Dr. Oetker marka pasta süsleme malzemeleri.

Yapılışı:

  1. Margarin ve yumurtayı karıştırıp içine hazır kurabiye tozunu katıyoruz. Güzelce yoğuruyoruz.
  2. İki bezeye ayırıp kalıplarla kesiyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz ve önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  3. Çıkardığımız kurabiyeler soğuyunca paketin içinden çıkan glazür karışımı 2 kaşık su ile hazırlıyoruz. Kurabiyelerimizi bu karışıma batırıyoruz. Eğer üzerlerine renkli yada çikolatalı süslerden yada fındık kırığından kullanacaksak glazür ıslakken döküyoruz.Kuruyunca ise hazır renkli tüplerle süslememizi tamamlıyoruz. Yanında meyve suyu ile harika oluyor. Afiyet Olsun...