..

13 Şubat 2012 Pazartesi

Donut

TARİF NO :50
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Egeli'den Mis Kokulu Tarifler'i  tıklayabilirsiniz.


Ve dün sonunda muradıma erdim......donut tepsisi görmüştüm bir dükkanda ,ha bugün ha yarın derken nasıl olsa çok var diye erteledim durdum.

Dün ,artık bu kalıbı alayım dedim ,iyikide gitmişim ...aman Allahım iki tanecik kalmış..hemen kaptım bir tanesini ve bugün de donutlarımı yaptım.

Biraz tereddütlüydüm ,çünkü orijinal donutlar mayalı hamurdan oluyordu ve de yağda kızarıyorlardı .

Aldığım tepsinin üzerinde bir de donut tarifi vardı ,en azından onumu yapsam bunumu yapsam diye nette dolaşıp durmayacaktım .

Aman Allahım !!!!!....... nasılda lezzetli oldular ,ev halkıda tam not verdi .İyikide almışım bu tepsiyi,en azından yağda kızarmamış oluyor ,ne fazla kalori almış oluyoruz,ne üstümüz başımız yağ kokuyor ,ne de mutfak batıyor .Benim gibi tereddütte kalan varsa bu tepsi konusunda kesinlikle tavsiye ederim ,vallahi Mc Donalds 'ta yediklerimiz kadar lezzetli ,garanti veririm.Gelelim tarife....


HAMURUNA:

  • 200 gr.un

  • 4 (tsp) tatlı kaşığı kabartma tozu (neredeyse 2 paket )

  • 100 gr. labne peyniri

  • 60 gr toz şeker

  • 1 paket vanilya

  • 1 fiske tuz

  • 4 (tbsp)çorba kaşığı sıvı yağ

  • 10 (tbsp)çorba kaşığı süt
NOT : 1tbsp =1 çorba kaşığı
1 tsp = 1 tatlı kaşığı
ÜZERİNE:

  • 1 paket (80 grlık) sütlü çikolata (arzuya göre bitter olabilir)

  • 50 gr. tereyağ

  • renkli süs şekeri,hindistan cevizi ,file badem,dövülmüş fındık ........dilediğiniz her şey

Unu ve kabartma tozunu bir yerde harmanlayın.
Diğer malzemeleri karıştırın ve un karışımını ekleyip tekrar iyiyce karıştırın.
Tepsiyi katı yağ ile yağlayın.
Bir sıkma torbasına hamuru koyun ve uç kullanmadan tepsiye sıkın.
Çok doldurmayın ,ortadaki çıkıntı görünmesi gerekiyor.
180 dercede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Bana göre daha az bir süre olabilir,üzerleri kızarana kadar pişirin ,bir kürdan ile kontrol edin.
Piştikten sonra ,ılımaya yakın donutları tepsiden çıkarın.
Mikrodalgaya dayanıklı bir kaba çikolatayı ve yağı koyun.Mikrodalga fırında defrost ayarında sık sık kontrol ederek ve sık sık karıştırarak eritin.Benmari usulü de eritebilirsiniz.
Donutların ,tepside alt kısmına gelen taraflarını önce sıcak çikolataya sonra dilediğiniz malzemeye batırın.
NOT: çikolata yerine dilerseniz renkli royal icing ,marmelat yada sadece pudra şekeri ile kaplayabilirsiniz .Google'da ,donut yazıp görsellere tıkladığınızda çeşitli süsleme şekillerini görebilirsiniz......
AFİYET OLSUN.........TOPAN TOPAN ET OLSUN :))


1 yorum:

yorum var