..

16 Şubat 2012 Perşembe

Sevgi Dolu Kalp Kurabiye

TARİF NO:69
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mutfak Dili'ni  tıklayabilirsiniz.

Sevgi: Yaradılanı Yaradandan ötürü sevebilmek..
Sevgi: Sadakat, dürüstlük, mutluluk, 
Sevgi: Gururu yenebilmek, nefreti bir damla suda boğabilmek..
Sevgi: Paylaşmak, Fedakarlık..
Sevgi: Merhamet, acıma, göz yaşı..
Sevgi : Uykusuz kalıp beşik sallamak..
Sevgi: Gözlerine bakarken mutlu olabilmek..
Sevgi: Bir bakışta anlamak .. 
Sevgi: Acısıyla, tatlısıyla kabullenmek..
Sevgi; Bir omuzda rahatça ağlayabilmek..
Sevgi: Çaresizlikte elinden tutmak..
Sevgi: Derdini kuşkusuz, endişesiz anlata bilmek..
Sevgi: Can demek, can olmak, canan olmaktır....
Sevgi: Küçük kalbin içine kocaman sevgiyi yerleştir bilmek.. 
Sevgi:  Hayat demek, hayata gülmek, hala nefes aldığını bilmek demektir...



Sevgi; Kocaman iki yüreğe eklenmiş, o yüreklere tutunup sevgi bekleyen,  o sevgide yıkanmak,  o sevgide ısınmak isteyen küçük kalpler de var..
Hep birlikte el-ele verip Küçük Çekirdek Aile olup bir birlerine Sevgiyle kenetlenenler demek....




 Sevgi: Bir kalbiyle eşini , bir kalbiyle bir evladını, bir kalbiyle de öteki evladını seven, fedakar kadın demektir....


  

Sevgi:  Bir kocaman kalpte hala büyütemediği küçük çocuğu saklayıp, onunla koşmak, onunla oynamak, onunla ağlamak, onunla salıncağa binmek, onunla bisiklet sürmek, onunla saklambaç oynamak, onunla küsüp, onunla barışmak,  onunla büyümeyi istememektir...




Yaradandan ötürü sevdiklerimin sevgi günü kutlu olsun... Bu güzel kalpler sizin için...



Sevgili  Zeliha`nın yaptığı cici kurabiyeleri görünce çok hoşuma gitmişti..O güzellikten esinlenip bildiğim tarife bir iki ekleme yapınca, gevrek, kolay, şık bir görüntü çıktı ortaya..  

Tarifi aynı zamanda www.guloannemutfakta.blogspot.com adresindeki  
72 nci PORSELEN DEMLİK ÇAY KEYFİ ETKİNLİĞİ- ne ve Çay Kahve Bahane Etkinligine ev sahipliyi yapanwww.tombultarifler.blogspot.com adresine gönderiyorum..


 İşte Tarifi ve  

Malzemeler: 

  • 150 gr margarin veya tere yağı ( oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz ( olmasa da olur isteye bağlı)
  • aldığı kadar un ( yaklaşık 3 bardak. azar azar ekleyin çok gelebilir)





Hazırlanması; 

  • Un, mısır nişastası ve kabartma tozu hariç  tüm malzemeleri karıştırıyoruz. 
  • İlk önce mısır nişastasını, ardından bir bardak unu ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yavaş yavaş yoğuruyoruz. Unu azar azar ekliyoruz. 
  • Yumuşak, hafif gevrek hamur oluşunca un eklemeye bırakıyoruz...
  • Hamuru 5 dakika kadar dinlendiriyoruz..
  • Sonra un serpilmiş düz zeminde hamurdan parçalar alıp çok ince olmayacak kalınlıkta açıyoruz..Hamur çabuk parçalanan hamur o yüzden açarken yavaş yavaş açıyoruz ve sürekli elimizle üstünden bastırarak bozulan yerlerini birleştiriyoruz..
  • Kalp şeklinde olan kesme kalıbıyla kesiyoruz. ( ben resim için küçük kalp de kestim sizin isteye bağlı )


  • Kalbin sol veya sağ üst köşesinde küçük delik oluşturmak için krem sıkma aletinin yuvarlak ucunu kulandım. Resimde olduğu gibi. Bu delikleri yapmasanız da olur..
  • Kesilmiş kalpleri bozmadan, bıçak yardımıyla altından doğru açtığımız zeminden alıp, yağlı kağıt serilmiş veya hafif yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış  200 C fırında ( amerika için bu derece yaklaşık 350 F-dir) 10- 12 dakika beyaz olacak şekilde pişiriyoruz..
  • Dikkat edin çabuk pişiyor kenarları sararmadan alın. Yumuşak gibi gözüküyor ama dışarıda iyice soğuyuncaya kadar bekleyin sertleşecektir. 
  • Sonra da afiyetle tüketin..
Afiyet olsun..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var