..

1 Ocak 2012 Pazar

Glazür Çikolatalı, Greyfurtlu Zebra Kek

           
               Nihayet 2012 geldi. Üzerine felaket senaryoları yazılan, bazıları ise tam tersini düşünerekten bir çığırın açılacağı bildirilen o beklenen yıl geldi. İtiraf etmeliyim ki ben bu yıl bir başka umutluyum. Mutluyum.Bu seneyi yine sınavlarımla açıyorum. İşte bu yüzden 2 ay gibi belki 3 ay gibi bir süre pek aktif olamayabilirim. Bu sınavlarda, son kez elimden geleni yapacağım. Daha da olmazsa " Takdir-i ilahi " diyeceğim.
           
         


       Tatlı ile açılışı yapmak istedim, bir yıl böyle tatlı geçsin diye.Çayın kahvenin yanında sevilerek yenilecek bir kek. Zebra keki daha önce denememiştim.Bence içine ne antepfıstığı, ne çikolata eklemeye lüzum var. Hem tadı hem görüntüsü, sade haliyle misafir ağırlamaya yeter.
               Niyetim kakaolu, antepfıstıklı kek yapmaktı, üzerine glazür çikolata sürecektim...Harcın yarısına kakao eklemek, kalıba koymadan hemen önce aklıma geldi.Ve sonuç bu işte. Böyle muhteşem bir kekim oldu. Yaşasın kek yapmak ve yemek tabi. E nihayetinde  tombul hatunun tekiyim öyle değil mi?
                 

Malzemeler: 4 yumurta,1 su bardağı sıvıyağ,2 yemek kaşığı dolusu yoğurt,1 su bardağı greyfurt suyu,2 dolu yemek kaşığı nişasta,1 su bardağı şeker,2 kabartma tozu,1 vanilin, 1 su bardağı antep fıstığı içi, 2 yemek kaşığı dolusu kakao, aldığı kadar un.
Üzeri İçin: Dr. Oetker marka glazür çikolata.

Yapılışı:

  1. Fırını 180 dereceye ayarla.Kalıbı katı yağ ile yağla.Yumurta ve şekeri 3 dakika kadar iyice blendırda çırp.Üzerine yoğurt, greyfurt suyu, sıvıyağ, nişasta ve biraz un koy. Karıştır. Kabartma tozu ve vanilini ekle daha da çırp. Unu azar azar katarak, kek kıvamına gelmesini sağla.Yarısını başka kaseye ayır.
  2. Ayrılan kasedeki harca 2 kaşık kakao ekle. İyice çırp.Her iki harca da antepfıstığı içini paylaştır. Kek kalıbına Önce beyazdan bir kepçe harç koy, sonra kakaolu harçtan bir kepçe koy. Yavaş yavaş bütün hamur bitene kadar bu işlemi tekrarla.Fırına sür.
  3. Kek iyice pişince çıkar. Soğuyunca ters çevir. Glazür çikolatayı, sıcak suyun içine koy erimesini sağla. Bir ucundan kes kekin üzerine eşit yay.Çikolatanın üzerine damla çikolataları serp,dilimleyerek servis yap. Afiyet Olsun...