..

5 Ocak 2012 Perşembe

Armut Kurabiye


               Küçük kızların bebekleri,
               Fırfırlı şirin etekleri
               Yastıktan yapılmış evleri
               Bir de hayali prensleri var.

              Plastik mutfak setleri
              Kısa tırnaklı küçük elleri
              Makyajsız güzel yüzleri
              Bir de gelinlik hayalleri var.
                Çok severek dinlediğim bu şarkı, pek çoğunuzun bildiği gibi Model grubunun Çürüsün Gelinliğim şarkısı. Sürekli bunu dinliyorum. Sanki benim kızlarımı anlatıyor o kadar seviyorum ki.
                Ve bu çok sevdiğim küçük kızlarıma ara sıra böyle sürprizler yapıyorum. Armut şeklindeki kurabiyeleri görünce İzgi'nin yüzündeki ifadeyi görmeliydiniz.
                Tarif arkadaşım Halime'den. Kendisi liseyi bu bölümde okuduğu için daha birçok tarif var onda. Kocaman kaynak bir kitap gibi.Halime bu kurabiyeleri oğlunun Yerli Malı haftasında yapmış. Çocuklar bayılmışlar tabi.Ben de görünce dururmuyum. Şimdi gelelim tarife:

         Malzemeler: 1 margarin (oda sıcaklığında), 1 bardak pudra şekeri,1 yumurta,3 yemek kaşığı sıvıyağ,1 kabartma tozu,1 şekerli vanilin,aldığı kadar un.
        İçi İçin: 1 su bardağı fındık kırığı, 1/2 su bardağı kuşüzümü,1 çay kaşığı tarçın.
        Üzeri için: kürdan, tane karanfil, yeşil ve sarı renk gıda boyası.

Yapılışı:

  1. Margarine şekeri ekle, karıştır. Yumurtayı kır,sıvıyağı ekle, kabartma tozu, vanilin ekle karıştır. İçine yoğurdukça un ekle. Böylece kulak memesi kıvamında bir hamur elde et.
  2. Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar kopar, elinde yuvarla içini içli köfte gibi oy. Harçtan kat.Kapattığın yeri sapı yap.Armut şekli ver. Kürdanı ikiye kırıp sapını yap, Altına da karanfil koy.
  3. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarla. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına koy. Hafif pembeleşinceye kadar pişir.
  4. Çıkınca soğut. Soğuyunca eline eldiven giy ve sarı ve yeşil gıda boyasından gelişigüzel sür. (Ben hepsine sürmedim. Biz boyasız tercih ettik. Fikir vermesi açısından böyle boyadım.)