..

6 Ocak 2012 Cuma

Sigara Böreği


                  En sade güzellikler hep nedense en arkalarda aklıma geliyor. Gerçi herşey böyle sanırım. Mesela benim eski düğünlerde çektirdiğim fotoğraflarıma baktığımda "Hangi akla hizmet bu kadar makyaj yaptırmışım diyorum." Yaptırmışım diyorum çünkü kendim koyu ve abartılı herşeyden kaçındığım gibi,  makyajın koyusunu de sevmem. Bazı kuaförler var: Yok efendim bu gece sıradan bir gecemi. Bu elbiseye bu kadar hafif makyaj olmaz. Biraz parlatalım. Zaten gece boyunca yarısı akacak bu kadar koyu kalmayacak "gibi bahanelerle beni palyaço tarzı birşeylere çevirmişler. Ben herzamanki söz dinler halimle kabullenmişim durumu. Hatta bir keresinde çok iyi hatırlıyorum. Bir kuaföre gitmiştim. Saçlarımı küt kestirmek istiyordum. Bana ne yaptı ne etti, bu senenin modası diyerek altları uzun üstleri kısa birşeyler yaptı. "Acep ben de mi sorun" diyordum. Baktım her gelene aynı saçı kesiyor. Kadın da hamile birşey diyemiyorsun, halden anlar olunca.
                    Yok artık bunlar bu sene ile birlikte tarih olacak. Çocuklarım da dahil,  hiçkimse için, istemediğim birşeyi yapmama kararı aldım. Kendimi daha iyi ortaya koymam gerekiyor.
                    Nerden geldi bu konu şimdi aklıma derseniz; " Yukarıdaki görüntüden" diyeceğim. Sigara böreği niyeyse paylaşılacak bir tarif değilmiş gibi gelirdi. Halbuki unutuyorum en kolay görünen şeyleri de öğrenmek isteyecek birilerinin olabileceğini.
                     Pek çoğumuzun yaptığı gibi ben de vaktim olduğunda, sigara böreği sarar buzlukta saklarım. Kahvaltıda yada acele bir misafir geldiğinde benim kurtarıcım olur. Bu yüzden bu böreğe (her ne kadar adı yasaklı olsa da) hürmet edesim var.Eminim hepiniz seversiniz hatta belki daha başka çeşitlerini de yaparsınız. Ben bugünün anlam ve önemine istinaden, en sade en bilindik haliyle paylaşıyorum. Sevgiler...
Ben bu tarifi 71. Hafta Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine ev sahipliği yapan arkadaşım Özlem 'e gönderiyorum. Arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
 
Malzemeler: 6 adet yufka, yeterince lor peyniri, 1/4 demet maydanoz, biraz karabiber.
                     Kızartmak İçin : sıvıyağ.

Yapılışı:

  1. Yufkalar 16'ya bölünür.Adına yakışır incecik olsunlar diye.Loru bir tabağa alırız, içine maydanozu ince kıyarız.1 çay kaşığı kadar karabiber ekleriz.
  2. Her bir yufkanın geniş kenarına hazırladığımız karışımı koyar sarmaya başlarız.Sarma işlemi bitince, ucunu hafifçe suyla ıslatır yapıştırırız.
  3.  Kızgın yağda kızartır, yağın fazlasını alsın diye bir peçeteye alırız. Soğumadan tüketilir. Afiyet olsun...