..

13 Ocak 2012 Cuma

Tahinli Kurabiye



                             Geçen hafta görümcemin misafirleri vardı. Bu kurabiyeleri onun için yaptım. Gecenin 23 ünde karar verdim ve kalkıp hiç üşenmeden yaptım. Sonuç çok güzeldi. En sevdiğim kurabiyeler arasında şimdiden yerini aldı. Tarif Portakal Ağacı'ından. Sevgili Hatice de bir kabartma tozu paketi arkasından almış. Biraz sert bir kurabiye oluyor. Fakat bir o kadar da ağızda dağılıveriyor.Müthiş bir lezzet eğer tahin tadını seviyorsanız.Denemeniz dileğiyle.
                            Bu tarifim Gülayce'ye gitsin. Sevgilerimle...

Malzemeler: 1 su bardağı toz şeker,1 su bardağı tahin,200 gram yumuşamış margarin,1 yumurta sarısı(beyazı üzerine),1 vanilin,3,5-4 su bardağı un, ben birde 1 çay kaşığı kabartam tozu ekledim, üzeri için susam.

Yapılışı:

  1. Yumurtanın beyazını ayırıyoruz. Şekeri tahinle margarin ve yumurta sarısı ile birlikte erimesini sağlıyoruz. Daha sonra biraz un ekliyoruz. Kabartma tozunu ekliyoruz. Yoğuruyoruz. Azar azar un ekleyerek istediğimiz yumuşaklığa gelmesini sağlıyoruz.
  2.  Ben fazla sert bir hamur yapmadım. Normal kurabiye hamuru şeklinde yaptım.Sevgili Hatice sert hamur yaptığını söylemiş. Fazladan ben kabartma tozu eklemiştim. Oninkinde yoktu. Buna istinaden fazla sert yapmadım.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıyoruz.Önce yumurta beyazına sonra susama batırıyoruz. 180 dereceli fırında (biraz da ısıyı düşürerek fırında tuttum) pişinceye kadar bekletiyoruz.Afiyet Olsun...