..

8 Şubat 2012 Çarşamba

Kek Dolması

TARİF NO:25
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Reyhan Kokulu Mutfağım'ı  tıklayabilirsiniz.

KEK DOLMASI


Kek dolmasının tarifini biraz geciktirdim.Daha net anlatım olması için, yapım aşamalarını görüntüleyerek yazmak istedim.Tarifimi çay kahve bahane etkinliği için arkadaşım ELİF 'e gönderiyorum. Herkese sevgiler.




MALZEMELER:

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya




KREMASI:

5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
7 yemek kaşığı un
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 top damla sakızı

YAPILIŞI:

Öncelikle yumurta ve şekerimizi bir kaba koyup çırpıcı yardımı ile 1-2 dakika çırpalım.Daha sonra diğer malzemelerimizi de ilave edip bir müddet karıştırdıktan sonra yağladığımız yuvarlak cam tepsimize koyup 180 derece ayarladığımız fırında pişirmeye bırakalım.Kekimiz pişerken kremamızı hazırlıyalım.Süt ,un ve şekeri tencereye koyup karıştırarak pişirelim.Altını kapatıp içerisine hindistan cevizi ve damla sakızını da ilave edip sakız eriyene kadar karıştıralım.Pişen kekimizi çok fazla soğutmadan enine ikiye bölelim.Bir parçasını ağzı kapaklı derin bir kabın içerisine yerleştirelim.Kremayı kekin içine döküp diğer kek parçasını kremanın üzerini kapatacak şekilde kesip kremanın üzerine yerleştirelim.Kabın ağzını kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim.Servis tabağına ters şekilde çıkarıp üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim.

Kuru Fasulyeli Yaş Pasta

TARİF NO:24
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Gülo Anne Mutfakta'yı  tıklayabilirsiniz.


MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış kurufasulye
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
3 çorba kşğ.pirinç unu
1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
1 kase ince dövülmüş ceviz içi

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
1 su bar.toz şeker
2 çorba kşğ.mısır nişastası
1 paket krem Şanti
YAPILIŞI
4 yumurta ve şekeri yoğurt kıvamına gelene kadar mikserle çırpıp içine haşlanmış ve blendırdan geçmiş fasulyeleri 3 çorba kşğ.nişasta dövülmüş ceviz içleri vanilya ve kabartma tozunu ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra yuvarlak çemberli kek kalıbı yağlanıp içine aktarılır 170 derece fırında kek pişirilir ve soğuması bveklenilir.
Kek soğuyunca daha önce hazırlanıp soğuyan sosu ve krem şsnti ile istediğiniz şekilde süsleyip biraz dinlettikten sonra servise hazır afiyet olsun

Katlı Çiçekli Kurabiye

TARİF NO:23
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Dilek Hanım'ın Mutfağı'nı tıklayabilirsiniz.



MALZEMELER

*1 paket oda sıcaklığında margarin( 1 sb fındık yağıda kullanabilirsiniz)
*1 fincan sıvıyağ
*3 yumurta(birinin beyazını yapıştırmada kullanın.)
*1 sb pudra şekeri
*1 sb nişasta
*2 sb un
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI

Kakao hariç diğer malzemeleri karıştırıp çok yumuşak bir hamur tutuyoruz.
( unun yarım su bardağını koymuyoruz hamuru ikiye bölüp kakaoyu kattıktan sonra unu ilave ediyoruz.)
Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ilave ediyoruz.
Hamurdan misket büyüklüğünde iki renk hamurlar yuvarlıyoruz.
Hamurun bir kısmıylada merdaneyle yuvarlak tabaklar yapıyoruz.
Hamurun tabanına fırçayla yumurta beyazı sürüyoruz.
Sonra fotoğraflardaki gibi kat kat çiçekleri oluşturuyoruz.
Tabi her katta yumurta beyazı sürüyoruz.
Katlı çiçek kurabiyemizi kek kalıbına yerleştiriyoruz.
170 derecelik fırında pembeleşenedek pişiriyoruz.


Muhallebili Çikolatalı Kurabiyeler

TARİF NO: 22
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz ...Leziz Düşler...'i tıklayabilirsiniz.

Malzemelerimiz
125g tereyagi veya margarin, 1 yumurta, 1 cay bardagi sivi yag, 2 su bardagi un, 4 corba kasigi pudra sekeri, 1 corba kasigi yogurt, 1 tatli kasigi kabartma tozu, 1 vanilya

Muhallebi malzemlerimiz
1,5 su bardagi süt, 1 corba kasigi un, 1 corba kasigi nisata, 1 limonun suyu veya limon kabugu rendesi, 5 corba kasigi toz seker

Üzeri icin
80 g-100 g bitter cikolata


Hamurun Hazirlanisi
  • Öncelikle oda sicakliginda tereyagini avucumuzla yumusatalim
  • Üzerine siviyagi, yogurdu ve yumurtayi koyup karistiralim
  • 5 kasik un döküp tekrar karistirdiktan sonra, harmanlanmis kabartma tozunu, vanilyayi ve pudra sekerini ilave edelim
  • Daha sonra geriye kalan unumuzu koyup, kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim
  • Muhallebimiz pisip soguyuncaya kadar dinlendirelim.

Muhallebinin hazirlanisi
  • Bir tencereye sütü, sekeri, unu, nisastayi koyup, cirpma teli ile karistirarak pisirelim
  • Kaynamaya baslayinca limon kabugunu, rendenin ince yerinden rendeleyip, suyunu da muhallebiye ilave edelim
  • Yaklasik 1 dk daha kaynadiktan sonra sogumaya birakalim





Tek Kişilik Pastacıklar

TARİF NO:21
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Hanife'yi tıklayabilirsiniz.


malzemeler....
2 yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
Yarım çay bardağı kadar sıcak süt
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
Yarım paket kabartma tozu
Marmelat ,çikolata
Yumurta sarıları ve akları ayrılır....Yumurta akları bir çimdik tuz ve bir iki damla limon suyuyla çırpılmaya başlanır köpüklenmeye başlayınca şekerin yarısı ilave edilir...Krem şanti kıvamına gelince çırpma işlemi bırakılır...
Yumurta sarıları kalan şekerle şeker eriyene kadar iyice çırpılır daha sonra sıcak süt ilave edilir çırpmaya devam edilerek elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir.Un karışacak kadar çırpılıp bırakılır....
Yumurta aklarını öldürmeden dikkatlice çırpılmış unlu karışıma tel çırpıcıyla çırpmadan yavaş yavaş yedirilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ortalama yarım yemek kaşığı kadar hamurdan tepsiye aralıklı olarak yayılır...Eşit büyüklükte yapabilirsek sonuç daha iyi olur piştikten sonra iki hamuru birbirine yapıştaracağımız için..
Hamuru tapsiye yayarken aralıklı olarak koyun ve kaşıkla biraz yayın hamur oldukça kabarıyor...
Piştikten ve pastacıklarımız soğuduktan sonra aralarına marmelat veya eritilmiş çikolata sürülür üzeri eritilmiş çikolatayla süslenir..

Perişan Kurabiye

TARİF NO: 20
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel postlarını ve meceralarını takip etmek  isterseniz Duruca Yaşamak'ı tıklayın.




PERİŞAN KURABİYE


MALZEMELER
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeriBB
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un 
  • 2 su bardağı ceviz
YAPILIŞI:  Ceviz hariç diğer malzemeler koyularak iyice yoğurulur. En son elimizle parçaladığımız cevizler de eklenir. Yoğurduğumuz bu hamurdan gelişi güzel parçalar kopararak yağlanmış tepsiye dizeriş.Ama gelişi güzel koparmamız lazım hiç şekil vermeye çalışmadan.Perişanlığı buradan geliyor çünkü. Daha sonra 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edilir ve bol cevizli kıyır kıyır kurabiyemiz servise hazırdır.Afiyet olsun.

Fellah Köftesi (Soslu Bulgur Köftesi)

TARİF NO:19
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Kızlarımla Mutfakta'yı  tıklayabilirsiniz.

KÖFTESİ İÇİN:
-1,5 su bard.köftelik bulgur
-1 yumurta
-2yk un
-1 tk kimyon
-1 yk biber salçası
-1tk tuz
-yarım su bard.sıcak su
SOS İÇİN:
-1 kuru soğan
-5 diş sarımsak
-yarım su bard.z.yağı
-1 yk biber salçası
-1 tk domates salçası
-1 yk kadar nar ekşisi
-tuz
ÜZERİ İÇİN:
-yarım demet maydonoz
***bulgura salça,kimyon ve sıcak suyu ekleyip 15 dk.dinlendirlerim.daha sonra yumurta ve unu ekleyerek özlü bir hamur elde edelim.(kıvamı ayarlamak için elinizin altında biraz sıcak su bulunsun).yaptığımız köfteden minik bilyeler yapalım ve kaynayan suya atalım.(suya yarım limon ve tuz ekleyelim ki köftelerimiz dağılmasın).sos için tavaya soğan ve sarımsağı incecik kıyalım.z.yağınnı ekleyip iyice kavuralım daha sonra salçalarını ekleyip iyice kavuralım yaklaşık 7-8dk.kadar.altını söndürüp ekşisini ekleyelim.haşalayıp süzdüğümüz köfterimizi sos tavasına koyup iyice karıştıralım.servis tabağın alıp üzerini kıyılmış maydonozla süsleyelim..AFİYETLE..

Zebra Kek

TARİF NO:18
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz mutfağa buyrun,pasta börek tatlı ve daha neler neler 'i  sevgili Sevda'yı tıklayabilirsiniz.


malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşker
1 limon kabuğu rendesi
1 pk vanilya ve kabartma tozu
un
1 yemek kaşığı kakao
yumurta ve tozşeker çırpılır.yoğurt ve sıvıyağ eklenerek çırpmaya devam edilir.limon kabuğu rendesi ve vanilya ilave ederek un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurun yarısı başka bir kaba alınır ve kakao eklenerek çırpılır.
yuvarlak bir borcam yağlandıktan sonra kepçe yardımıyla beyaz hamurdan bir kepçe borcamın tam ortasına dökülür.kakaolu hamurdanda bir kepçe alınır ve aynı noktaya dökülür.hamurlar bitene kadar sırayla dökmeye devam edilir.180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

Farrero Rocher(fındık ezmeli çikolatalı toplar)

TARİF NO:17
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Sevgiden Esintiler'i tıklayabilirsiniz.



Yapılışı Malzemeler
2 su bardağı kavrulmuş fındık
3 yemek kaşığı pudra şekeri(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
3 veya 4 yemek kaşığı çiğ krema ( orjinal tarifinde yumurta beyazı kullanılıyormuş)

Üzeri için
150 gr bitter veya sütlü çikolata
1 yemek kaşığı kadar çiğ krema

Yapılışı
 Kavrulmuş fındık içlerini ve pudra şekerini blendırda diri olmayacak şekilde çok ince çekelim.
2-3 kaşık kremayı ekleyerek tekrar çekelim.
Karışımı elimizle kontrol edelim, elimizle sıkarak şekillendirebiliyorsak kıvam tamamdır..
Eğer şekillenecek kıvama gelmediyse kontrollü olarak krema ekleyebilirsiniz....
Hazırladığımız ezmeyi cevizden az küçük boyutta  veya daha minik olabilir yuvarlak form verelim..
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim, yaklaşık 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
Çikolatayı benmari usulu eritelim. (bu usulü aşağıda anlattım)
Çikolatalar eriyince 1 yemek kaşığı kremayı ilave edelim (çikolatanın daha yumuşak bir kıvam elde etmesi için)
Beklemiş olan ezmelerin 2 çatal yardımı ile her tarafinı çikolataya bulayalım...
Ve servis edene kadar buzdolabında saklayalım.. 

 Kavrulmuş fındık içlerini ve pudra şekerini blendırda diri olmayacak şekilde çok ince çekelim.
2-3 kaşık kremayı ekleyerek tekrar çekelim.
Karışımı elimizle kontrol edelim, elimizle sıkarak şekillendirebiliyorsak kıvam tamamdır..
Eğer şekillenecek kıvama gelmediyse kontrollü olarak krema ekleyebilirsiniz....
Hazırladığımız ezmeyi cevizden az küçük boyutta  veya daha minik olabilir yuvarlak form verelim..
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim, yaklaşık 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
Çikolatayı benmari usulu eritelim. (bu usulü aşağıda anlattım)
Çikolatalar eriyince 1 yemek kaşığı kremayı ilave edelim (çikolatanın daha yumuşak bir kıvam elde etmesi için)
Beklemiş olan ezmelerin 2 çatal yardımı ile her tarafinı çikolataya bulayalım...
Ve servis edene kadar buzdolabında saklayalım..

Semirsek Kıymalı-Pirinçli Börek (Sütsüz-Yumurtasız)

TARİF NO:16
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Hafif Mutfak'ı tıklayabilirsiniz.


malzeme:
hamuru icin
  • 3 su bardagi un
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 su bardagi ilik su
  • Tuz
ic harci icin
  • 1 su bardagi pirinc
  • 150 g kiyma
  • 1 sogan
  • 1,5 su bardagi sicak su
  • Tuz, karabiber
  • Kirmizi pul biber
kizartmak icin
  • aycicek yagi
hazirlanisi:
  • Un, tuz ve mayayi genis bir kapta harmanlayin. Ilik suyu ekleyip karistirarak yogurun. Ele yapismayan yumusak bir hamur icin su veya un ilavesi yapin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya birakin. 
  • Sogani yemeklik dograyip kiyma ile birlikte orta ateste suyunu cekinceye kadar kavurun. Pirincleri ekleyip 5 dakika kavurmaya devam edin ve kisik ateste kapagi kapali olarak suyunu cekinceye kadar pisirin. Tuz ve baharatlari ekleyip sogumaya birakin. 
  • Hamurdan parcalar kopartip unlanmis zeminde merdane ile kücük bir tabak büyüklügünde acin. Bir tarafina pirincli harctan yerlestirip yarim ay seklinde kapatin ve catalla kenarlarina bastirin.  Kizgin yagda kizartin, ilik servis yapin


Peynirli Doyumlu Çörek

TARİF NO:15
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Bülbülün Yeri'ni tıklayabilirsiniz.



Malzemeler
125 gr margarin
250 gr. Az yağlı beyaz peynir
1 adet yumurtanın sarısı
2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı limon suyu
6 fincan un
Bir tutam sevgi
Yapılışı
Eritip ılıttığınız margarinin üzerine rendelenmiş peyniri ve yumurta sarısını ekleyin.
Limon suyunu bir kaşığa koyup karbonatı içinde eritin.
Limonlu karışımı da peynirli karışıma ekleyin.
Ardından unu azar azar ekleyerek yoğurun.
Ele yapışmayan bir hamur olduğunda 15 – 20 dakika dinlendirin.
Hamuru merdane yardımıyla açın 8 e bölün.
Oluşan üçgenlerin uzun kenarından başlayarak sigara böreği gibi sarın.
Yağlı kâğıt konulmuş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

Portakallı Krem Karamel

TARİF NO:14
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Pembe Kekik'i tıklayabilirsiniz.




Malzemeler:
4 su bardağı süt (1 lt.)
1,5 su bardağı toz şeker
4 adet tüm yumurta + 4 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 adet portakal kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı su
  • Fırınınızı 160 dereceye getirerek ısıtınız.
  • Bir tencerede sütü, bir bardak toz şekeri ve vanilyayı kaynatınız. Karışımı ılıması için bir kenara koyunuz.
  • Derin bir kasede yumurtaları çırpma teli ile köpürene kadar iyice çırpınız.
  • Ilık sütü yavaş yavaş ve karıştırarak çırpılmış yumurtalara ekleyiniz ve bir kenara alınız. Çırpılmış karışımın üstünde oluşan köpüğü delikli bir kaşık yardımıyla alarak atınız.
  • 2 adet portakal kabuğunun rendesini karışıma ekleyip karıştırınız.
  • Kısık ateşte bir tavaya 1/2 bardak toz şeker ve 4 çorba kaşığı suyu koyunuz.
  • Şeker eriyip, suyunu çekip kahve köpüğü rengini alana kadar pişiriniz.
  • Hazırladığınız karameli fırınlanabilir kaplara paylaştırınız.
  • Kapları elinizde çevirerek karamelin kapların tabanına tam olarak yayılmasını sağlayınız. (bu işlemi hızlı yapmanız gerekmektedir çünkü karamel hemen donacaktır.)
  • Süt ve yumurta karışımını kaplara paylaştırınız.
  • Kapları  ılık su dolu bir tepsinin içine oturtunuz. 
  • Tepsinin içindeki suyun karamel  kaplarının yarısı hizasına kadar gelmesi gerekmektedir.
  • Tepsiyi fırına koyunuz. Tepsinin içindeki suyun hiçbir zaman kaynamamasına dikkat ederek 40 dakika pişiriniz  (eğer su kaynarsa soğuk su eklemeniz gerekir. Su kaynarsa karameliniz pütür pütür olur.)
  • 40 dakika sonra fırından çıkararak soğumaya bırakınız. Ilıdıklarında buzdolabına koyunuz.
  • Soğuduktan sonra kalıplardan çıkararak servis yapınız.
  • Afiyet Olsun.