..

14 Şubat 2012 Salı

Sucuklu Ispanaklı Zarf Börek

TARİF NO:63
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Pudra Şekeri'M'i  tıklayabilirsiniz.
Bu tarifimi yeni misafirlerimden TOMBUL TARİFLER in etkinliği için gönderiyorum.

Çıtır çıtır lezzetli bir börektir.Yaptığımda çok beğenerek yerler.

*5 adet yufka
  1 yufkadan 4 adet çıkıyor.
*250 gr margarin.
*1 su bardağı su
*üzeri için bir yumurta sarısı

İç malzemesi;
* 3 kuru soğan,
 *ıspanak yaprakları,
*ince dilim kaşar peyniri,
*ince dilim sucuk.

 kuru soğanları iyice sarartıyorum tavada. Diğer yanda ıspanakların yaprak kısımları ince ince kıyılıp,
tuz ve şeker ilavesiyle iyice oğup suyunu sıktıktan sonra soğanlara ilave ediyorum ,pişmesine fırsat vermeden hemen altını kapatıyorum. Bol karabiberde ilave edince ıspanak içimiz hazır oluyor.

yufka harcı içinde 1 paket margarin eritilip içine hemen 1 bardak su ilave ediyorum.Bu kadar.
Yufkaların her biri iyice yağlanıp, 4 adet börek elde edecek şekilde katlanır, içine ;
1 kaşık ıspanak,
1 dilim kaşar,
1 dilim sucuk,
 konup zarf gibi katlanır ,üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında  üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirilir.

çaylar hazır olsunn.

Patatesli Çif Köfte

TARİF NO:62
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Nane Maydanoz Sofrası'nı  tıklayabilirsiniz.
Sizi bilmem ama benim için düğü işleri olmadı mı kabül günlerinin veya ikindi çaylarının pek tadı tuzu olmaz.Şöyle acılı acılı yanında çeşit çeşit turşuyla çay eşliğinde yiyeceksin.Üzerine de tatlı,kurabiye Allah ne verdiyse işte:) Gülümsediğime de bakmayın ciddi ciddi bu yazdıklarımı hem yapıyor hem yiyorum. Ne yapıyım benim rejim en fazla 2 gün sürer sonra normal hayata dönerim. Siz de benim gibi çiğ köfte tadında ve düğü işlerini seviyorsanız buyurun tarifi;

MALZEMELER
yarım kilo ince esmer bulgur
yarım kilo haşlanmış sıcak patates
zeytinyağına ıslatılmış acı pul biberi ve isot
2 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
iri rendelenmiş kuru soğan
7-8 diş rendelenmiş sarımsak
           
Patates hariç tüm malzeme harmanlanır biraz yoğrulur.Sonra sıcak patates eklenir ve ezmeye devam edilir.İyice yoğrulan köfteye ince doğranmış maydonoz,taze soğan,zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilip çiğ köfte şeklinde sıkılır.
İnanın yazarken bile canım çekti.Muhteşem ve tam kıvamında süper bişey oluyor.Ayrıca misafiriniz gelmeden saatler öncesi hazırlayıp servis edebilirsiniz.Dinlenince lezzetinden ödün vermiyor kesinlikle...Yapmanız dileğiyle afiyette kalın,sağlıcakla kalın.Bol bereketli günler dilerim.
      Ayrıca bu tarifimi sevgili  Tombultariflere  gönderiyorum.

Salepli Kek

TARİF NO:61
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Lezzeti Mekan'ı  tıklayabilirsiniz.


Herkese mutlu akşamlar dilerim. Cumartesi günü çocuklara mis kokulu bir kek yaptım. Akşam sürpriz yapıp gelen misafirlerimde çok beğendiler. Salep sevenler mutlaka denemeli. Hem pişerken hem yerken kokusuna bayılacaksınız. Ben keke tarçın koymadım. arzu ederseniz koyabilirsiniz. Bu keki 'çay kahve bahane' etkinliğine gönderiyor ve arkadaşıma kolay gelsin diyorum.
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı salep yada 2 poşet tek içimlik saleplerden
3 su bardağı un
1 paket kabarma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yumurta ve şeker mikserle güzelce çırpıldıktan sonra diğer malzemeler sırasıyla ilave edilerek çırpılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN

Misafir Pastası

TARİF NO:60
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Made İn Funda'yı  tıklayabilirsiniz.

Akşam evde öylesine otururken aniden gelen bir dosta,kalabalık bir misafir grubuna eğer malzemeniz varsa en fazla 7 dakikanızı alan bir pasta.üstelik görüntü baştan çıkarıcı,gözalıcı ve nefis bir lezzet.E daha ne olabilir ki arkadaşlar.Durmayın koşun mutfağa yapmaya başlayın.
 Bu güzelim pastanın bir adı yoktu onu da yakışıklı oğlum buldu ben de teşekkür ettim...


MALZEMELER:
  • 1 pk hazır kek
  • 1 pk krem şanti
  • 1 pk eti yulaflı bisküvi(yuvarlak olandan)
  • çikolata veya meyveli sos.
  • 1 su bardağı süt
  • üzeri için minik çikolata topu.
YAPILIŞI:
  • Önce 1 bardak soğuk sütle krem şantimizi hazırlıyoruz.
  • Kekimizi enlemesine önce ortadan kesiyoruz sonra kare şeklinde 8 parçaya bölüyoruz.
  • 8'e böldüğümüz keklerden birini alıyoruz biraz sütle ıslatıyoruz.Üzerine krem şanti sürüyoruz.
  • Yuvarlak yulaflı bisküviyi de krem şantinin üzerine onun üzerine tekrar yulaflı bisküvi ve son olarak krem şantimizi sürüyoruz.
  • Yani bisküvi iki tane olacak aralarına krem şanti sürülecek.
  • Tüm kekler bittiğinde ise üzerine hazırladığınız meyveli veya çikolatalı sosu döküyoruz.
  • Son olarakta tepesine çikolata topu koyuyoruz.
  • Ben hemen servis yapmak zorunda kaldım ama 2 saat kadar dinlendirirsek daha da lezzetli olur.

Misafir pastasını Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine gönderiyorum.Etkinliğinde başarılar dilerim.

                                                                  AFİYET OLSUN....

Pekmezli Kek

TARİF NO:59
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mutfak İncisi'ni  tıklayabilirsiniz.


Malzemeler:
3Yumurta
1/2 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı pekmez
1/2 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
1Vanilya
2,5 Su bardağı un (kıvama göre eklenebilir)


Yapılışı:
* Bütün malzemeler normal yaptığımız kek gibi sırasıyla çırpılıp hamur yağlanmış kalıba döküler.
* Önceden ısıtılmış fırında pişirilir..
* Afiyet olsun.. 
Bu tarifimi tombultarifler.blogspot arkadaşımın ev sahibeliğini yaptığı Çay Kahve Bahane Etkinliğine gönderiyorum..  

Sünger Tatlısı (Yoğurt Tatlısı)

TARİF NO:58
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Nane Maydanoz Sofrası'nı  tıklayabilirsiniz.


İnanmıyacağınız kadar hafif, 10 dilim yeseniz de hiç yememiş gibi hissedeceksiniz. Gerçeken çok hafif ve malzemesi  az olan harika bir tatlı. Süngerden de süngerimsi  denemesi bedava buyurun tarifi;
5 yumurta(ben 4 kırıyorum)
2 kahve fincanı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
5 kahve fincanı un 
şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı şeker
çok kaynatmaya gerek yok 


Sadece tam malzemesine uyun lütfen tatlı ve şerbet ılıkken dökün.Süper bir tarif....Ayrıca bu tarifimi sevgili Tombultarifler ve sevgili Güloanneye gönderiyorum

Muzlu Pasta

TARİF NO:57
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Çaçaron Blok'u tıklayabilirsiniz.


Sevgililer günü gelir de ben eşime pasta yapmaz mıyım :) Olmaz :) Gerçi çekirdek aile olarak hamurişi,börek,pasta vs ile aramız yok ama ben yine de yapmaktan vazgeçmiyorum..Çok kolay ve pratik bir pasta oldu..Krema yerine hazır tavuk göğsü kullandım..
Keki için..
4 yumurta
8 kaşık toz şeker
8 kaşık un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için
2,5 su bardağı süt 
1 paket tavuk göğsü 
ve muz

şeker ve yumurtayı iyice çırpıp diğer malzemeleri ekliyoruz ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz..
Diğer tarafta 2,5 su bardağı süt ile tavuk göğsümüzü hazırlıyoruz.Kekimiz soğuyunca 2 ye bölüp önce kremasını sürüyoruz ardından dilimlediğimiz muzları diziyoruz..İkinci katını kapatıp aynı işlemi üstü için de tekrarlıyoruz..Arzumuza göre süslüyoruz..
Bu tarifimi Çay Kahve Bahane Etkinliğinin yeni ev sahibesi Tombul Tarifleregönderiyorum..Kendisine kolaylıklar ve bol katılımlı bir etkinlik diliyorum :)

Kartopu

TARİF NO:56
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Hayatın Tatları'nı tıklayabilirsiniz.

Bu hindistan cevizi toplarını ilk kez Meryem  yılbaşı gecesi yapıp getirmişti de tatmıştım. Durup durup bir tane atıyordum ağzıma! Evet kalorisi fazla olabilir ama çok lezzetli. Ben annemlerde mevlüd okunacağı gün lokum niyetine yapıp götürdüm. Eee tabi birer tane yiyince o kadar kalori almamış olursunuz! Çok bereketli saymadım ama koca bir gümüş tepsi dolusu oldu. 
Tarif Portakal Ağacından.....


Malzemeler:
  • 3-4 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı süttozu
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 200 ml çiğ krema
Yapılışı; Krema ve şekeri iyice çırptım. Şeker eridikten sonra  süttozunu da ekledim. Hindistancevizini karıştırara karıştıra  ekledim. Ben tam 4 bardak hindistan cevizi kullandım. Bir müddet dolapta dinlendirdim ve bir lokmalık olacak şekilde yuvarlayıp yine hindistancevizine bulanır. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servise hazır.


 Tarifimi sevgili Tombul tariflerin düzenlediği çay kahve bahane etkinliğine yolluyorum :) ve kolaylıklar diliyorum.

Kanat

TARİF NO:55
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Gelibolu 17/ Mideden Kalbe'yi  tıklayabilirsiniz.


Kanat Yaptım :)

Kanat bir devrin,çocukluğumuzun,uzunn kış gecelerinin mısır patlağından ve çekirdekten sonra en önemli eğlenceliğidir :)Çekirdek dediysek şimdinin bol çeşitli ayçekirdekleri değil,güzelce kavrulmuş karaduman çekirdeği yada japonçekirdeği :)




Efenim şimdi bugün 14 şubat sevgililer günüymüşya,her blogda harika tarifler,pastalar kol geziyor,bende pasta yapamadım emme size kanat yaptım :)
Malzemelerimiz bir paket pötibör püskevit çok pardon bisküvi :) ve yeteri kadar lokum,isterseniz güllü isterseniz sade lokum :)
Yapılışını anlatmaya gerek yok,resimleri takip edin ve sizde kalkın kendinize kanat yapın hayde bakalım :)Sonrada afiyetle yiyin efendim...
Şimdi ben bu kanatlarımı "çay,kahve bahane" etkinliğimiz için sevgili Elif (Tombul tarifler)e göndersem ayıp olmaz dimi :) Gönderdim gittii,kolay gelsin canımcım sevgiler :)

Elmalı Kurabiye

TARİF NO:54
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Anne Bal'ı tıklayabilirsiniz.


sabah pencereden bakınca şaşırdm=) gene kar yağmıştı( çocuklar büyük özlemle beklediler ama kar  bir kere yağsın çocuklar oynasın tmm olsun =) bu benim görüşüm tabe .....kar yağınca trafiğe çıkamıyorum hele demet trafiğine asla çıkamıyorum ozaman ne oluyor kızım berra kreşe gidemiyor( ama bugün azimliyim götüreceğim ve ya göndereceğim...eşim umre de o olsa ondan yardım alırdık....ama şimdi iş bana düştü.....hayırlısı inş...
bugün ekleyeceğim lezzet herkes tarafından bilinen ve yapılan bir tarif...ama klasikleşen bu tarifimi yıllar sonra kızlarım sorduklarında burdan bulabilsinler diye arşivime ekliyorum.....
malzemeler
1 yumuşak margarin
1 küçük çay bard sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
aldğı kadar un
iç malzemesi
3 rendelenmiş elma
1 su bard şeker
1 çay bard iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
yapılışı
rende elmaları ve şekeri tavada yumuşayana kadar pişirin ılıyınca cevizi ve tarçını ekleyin karıştırın hamuru için un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri karıştrın azar azar un ekleyin kabartma tozunu da unla beraber ekleyin hamur kıvama gelince açıp içine malzemeyi koyun istediğiniz şekli verin
afiyet olsun
 tarifimi çay kahve bahane etkinliğine evsahipliği yapan http://tombultarifler.blogspot.com a gönderiyor ve kolaylıklar diliyorum.....

siz hiç böyle uyudunuzmu=))))) rahatına düşkün kızım horul horul uyuyor ve pozisyon bu=)..........

Pekmez Soslu Sütlü Kadayıf Tatlısı

TARİF NO:53
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Susam Çörekotu'nu  tıklayabilirsiniz.

PEKMEZ SOSLU,FINDIKLI,SÜTLÜ TEL KADAYIF TATLISI

Kadayıf tatlısını bu şekilde yaptınız mı bilmiyorum ama ben ilk kez denedim daha doğrusu mecbur kaldım:)

Canımın tatlı istediği bir gün az şekerli ve hafif bir tatlı olsun derken oldukça az şekerli hazırladığım için yerken üstüne biraz pekmez dökmeyi denedim,iyi de etmişim dedim:) hem görüntüsü değişti,hem lezzeti arttı,hem de yemediğim pekmezi yemiş oldum:)

kadayıfı kızarmış olarak pakette almıştım,üstünde yazan şeker miktarının yarısını ,su yerine de süt koydum,kaynatıp ılıttıktan sonra kadayıfların üstüne döktüm,

servis esnasında üstüne pekmez ve kıyılmış fındık ilave ettim.