..

16 Şubat 2012 Perşembe

Çikolata Kaplı Fındık Ezmeli Kurabiye

TARİF NO:83
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mutfak Notları'nı  tıklayabilirsiniz.



150gr tereyağı
3-4yemek kaşığı dolusu fındık ezmesi
1yumurta
1çay bardağı pudra şekeri
1çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
üzerine eritilmiş çikolata+2yemek kaşığı fındık ezmesi
hamuru yoğurup unlanmış zeminde inceltiyoruz
kalıplarla kesip pembe şekilde pişiriyoruz
Çikolatayı benmaride eritip soğuyan kurabiyelerimizi çikolataya batırıp çıkarıyoruz
en son kalan çikolataya fındık ezmesi ekleyip şanti pompasıyla üzerlerine şekiller yapıyoruz
afiyetle çayın ,kahvenin ,bitki çayının yanına sunabilirsiniz
yada mutfak masasına bırakıp gelen giden atsın ağzına :)
tarifimi sevgili güloanneme    veee elif arkadaşıma  gönderiyorum

Zebra Kek- 2

TARİF NO:82
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mini Mutfaktan'ı  tıklayabilirsiniz.



Ne zamandır aklımda olan zebra keki denedim sonunda. Ve  yapımı eğlenceli, hoş görünen ve lezzetli bir kek oldu.  Biliyorum neredeyse her blogda olan bir tarif ama bende de olsun istedim.



Tarif şöyle: 3 yumurta ve 1 bardak şeker mikserle çırpılır, ardından 1 bardak sıvı yağ, 1 bardak meyveli gazoz, 3 bardak un ve 1 paket kabartma tozu eklenir. Kıvama gelen kek hamuru eşit şekilde ikiye ayrılır hamurlardan birine 2 kaşık kakao eklenir. Diğer hamura ise portakal kabuğu rendelenir.  Yağlanan borcama kepçe yardımıyla ortadan başlanarak sırayla bir kaşık kakaolu bir kaşık portakallı kek hamurundan dökülür, kek hamuru bitene kadar bu şekilde devam edilir. Bıçak yardımıyla üzeri dilimlenir gibi yapılarak ebru şekli verilir. Kızgın fırında 170 derecede pişirilir.
 Çay kahve bahane etkinliğine gönderiyorum bu tarifi

Badem Ezmeli Kurabiye

TARİF NO: 81
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Yemek Heyecanı'nı  tıklayabilirsiniz.


Ben geldim :-)

Bugün kızımın üçüncü doĝumgünü.
Artık üç yașında...Nede çabuk geçiyor zaman....
Pastamızı yedik, bir kaç hediyesini de verdim, akșama eșimlede mum üfleyeceĝiz...

Bundan ziyade sesim kısıldı...Bugün zar zor çalıștım ama....

Badem ezmesini sevenler için basit ve pratik bir tarif vermek istiyorum hemen.
İlk kez yaptım ve çok da hoșuma gitti :-)))


Kızımın yașgünü pastası

Malzemeler:

400 g badem ezmesi
200 g ince çekilmiș badem
2 çay kașıĝı lion suyu
biraz șeker (göz kararı)
3 yumurta
200 g yaprak badem
200 g eritilmiș çikolata

Yapılıșı:
Badem ezmesi, ince çekilmiș bademi, șekeri, limon suyunu ve bir yumurtanın beyazını bir kaba koyup yoĝuralım.
Resimdeki gibi șekillendirelim.Yumurtanın akını sürüp badem yapraklarına bulayalım.

175 derecede yaklașık 10-15 dakika üzeri pembeleșinceye kadar pișirelim.
Uç kısımlarını eritilmiș çikolatanın içinde gezdirelim ve bir yaĝlı kaĝıt üzerinde kurutmaya bırakalım.

Daha hızlı kurumasını istiyorsanız kurabiyeleri buzluĝa koyun...Bir müddet sonra çıkarın.

Afiyet olsun...

Bu tarifi çay kahve bahane etkinliğine ev sahipliĝi yapan tombul tariflere gönderiyorum.


Tuzlu Kurabiye

TARİF NO:80
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum.



Tuzlu Kurabiye
125 gr yag
iki kasik yogurt
biryk kabartma tozu
2ck tuz
not:Ben deneme yaptim salep ekledim iki cay kasigi..Farkli
bir tat oldu
Sekilde görüldügü üzere yapabilirsiniz:))

Kiraz Reçelli Kurabiye

TARİF NO: 79
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum.


Kirazreceli Kurabiye
Malzeme
125 gr yag
3 kasik yogurt
1sb pudra sekeri
(Pudrasekerini Benim gibi unutup sonradan eklerseniz bir iki kasik süt
de ekleyin:))
bir cay k kabartma tozu
Yogrulup sekilde görüldügü üzere yapilir
Misafirlerinize Ikram edilir

Kirazlı Tart

TARİF NO:78
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum.


Kirazli Tart
Tart hamuru icin
125 gr yag
1 yumurta
1sb Pudra sekeri
2 yk yogurt
Kremasi
2 sb süt
2ck Un
4ck seker
ben vanilya yerine Limon kabugu rendesi ekledim
labne peynir yerine de yogurt:)
üZERI ICIN
yazdan kalmis Kirazlari iki kasik sekerle pisirdim biraz sogudukdan
sonra süslemede kullandim
Yarin Misafirlerime Tadina baktirir sonra size söylerim Sevgiler

Kedidilli Pasta

TARİF NO:77
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Sezobigo'yu  tıklayabilirsiniz.

Çay Kahve Bahane Etkinliğine gönderiyorum bu tarifi.
Kaç gündür elim kolu bağlı öyle duruyordum bugün kalktım bu pastayı yaptım.Canım sevdiğim, eşime yaptım bu pastayı üzerine de yazdım .








Malzemeler; 
1 paket kedi dili(ben Bim den aldım )
2 kaşık çokokrem(yada evde ne marka varsa)
2 kaşık labne peyniri
1 paket krem şanti
1 su bardağı ılık nescafe(ıslatmak için)
1 bardak süt(kremşanti hazırlamak için)
yapılışı;Kedi dili nescafeyle ıslatılır ve kelepçeli kaba sıralanır.(Benim evdeki büyük geldi ,ne yapayım deyip dururken mert in büyük bir boyama kitabının kapağını kesip yuvarlak yaptım )
Çokokrem,peynir ve kremşanti karıştırılır..
Yanları dizdikten sonra orta kısım için ıslatılan kedi dilleri dizilip bir sıra kedi dili bir sıra hazırlanan kremadan koyup sıralnır.En üste krema da konulup süslenir(arzuya göre)
                                            

Haşhaşlı

TARİF NO:76
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Suna'dan Denemeler'i  tıklayabilirsiniz



Arkadaşlar acayip diyetteyim bildiğiniz gibi değil :) Beni aç bırakan bir diyet değil ama gözüm doymuyor o kadar alışmışım ki çok yemeğe şimdi doysamda bi eksiklik hissediyorum, daha yemem gerekiyor diye düşünüyorum ama yiyebileceklerim kısıtlı olunca boynumu büküp kalkıyorum sofradan. Eee öyle löp löp yemenin sonu işte budur yapılacak bir şey yok madem kilolu olmak istemiyorum çekicem bu çileyi :)
         Ağzımın suları aksada sadece arşivdeki resimlerime ve diğer bloglarda ki resimlere bakarak geçiriyorum günlerimi , yukarıda ki resimde önceden taslağa eklenen, (özellikle annemin evinde) genelde her misafire yapılan, canımız ciğerimiz HAŞHAŞLI mızın resmi, tarifi için buyrun....

Malzemeler
  • 1 su bardağı süt (sıcak)
  • 1 yumurta (üzeri için isteğe göre)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su (ılık)
  • Bir paketin dörtte biri maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi
  • Bir  kase haşhaş ezmesi (yağlı haşhaş)
  • Bir çay bardağı  iri dövülmüş ceviz,
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ

 Sütle (isterseniz suyla) mayayı ve şekeri eritelim, tuzu yağı ve aldığı kadar unu katıp çok sert olmayan ama elede yapışmayan bir hamur yoğuralım ve hamuru 45 dakika kadar dinlendirelim. Hamur mayalanınca (bizim tabirimizle fosur fosur kabarınca) cevizden büyük bezelere ayırıp  sıvıyağ sürerek merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açalım, sıvı yağ ile incelttiğimiz haşhaş ezmesini bolca her yerine sürelim üstüne cevizleri serpelim ( bu aşamada kimisi haşhaşa şeker ekler ama ben o tadı hiç sevmediğim için haşhaşın öz tadıyla yaparız) hamuru katlayıp tekrar beze haline getirip tekrar açalım rulo haline getirip kendi etrafında çevirelim ve içe doğru katlayarak gül şekli verelim her bir bezeye bu işlem uyguladıktan sonra yağlanmış tepsimize biraz sıkıca dizelim ben üzerine bir şey sürmem zaten yeterince yağlı oluyor, isteğe göre siz yumurta yoğurt sürebilirsiniz önceden ısıtılmış fırında 170′C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet bal şeker olsun. 

   Ve son olarak bu tarifimi ÇAY KAHVE BAHANE etkinliği için TOMBUL TARİFLER 'e gönderiyorum..

Sevgi Pastası

TARİF NO: 75
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mutfaktaki Acemi'yi tıklayabilirsiniz.


SEVGİ PASTASI



Adından da anlaşılacağı üzere sevgililer günü için hazırladığım bu pastayı, sevgili TOMBULTARİFLER'İN ev sahipliğini yaptığı "ÇAY, KAHVE BAHANE" etkinliğine gönderiyorum.
Pandispanyanın tamamen doğaçlama olduğunu belirtmek isterim.

Malzemeler:
Pandispanyası için:
4 adet iri yumurta
1 su bardağı şeker
1 büyük portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
1,5 cup un
½ cup nişasta (buğday nişastası kullandım)
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
½ çay kaşığı karbonat
Arasına:
Meyve şekerlemesi ve dilimlenmiş muz kullandım (arzuya göre taze meyveler, çikolata parçaları ya da damla çikolata kullanılabilir)
Kreması için:
İstenilen bir krema hazırlanabilir. Ben arasına damla sakızlı crem ole, üzerine de çilekli crem ole kullandım. Çünkü vaktim kısıtlıydı.
Yapılışı:
Öncelikle fırını 175 der.ye ayarlayıp ısıtmaya başladım. Ardından un, vanilya, karbonat ve k. tozunu birlikte eledim. Yumurtaları ve şekeri birlikte, mayonez rengini ve kıvamını alana kadar çırptım. Diğer malzemeleri de ekleyip homojen bir karışım olacak şekilde çırpmaya devam ettim. Alüminyum folyoyla kapladığım kelepçeli kalıba hamuru döktüm ve batırdığım kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 40-45 dk pişirdim. Fırından alınca, kek bir tarafta soğurken crem oleleri, üzerindeki tarife göre ( arasına kullandığımı, ½ bardak daha az sütle çırptım) ayrı ayrı çırptım. Soğuyan pandispanyayın üzerini bıçakla düzelttim (çıkan parçalar daha sonra truff yapılmak üzere dondurucuya gitti). Ortadan ikiye kestiğim pandispanyayı birkaç kaşık sütle ıslatıp damla sakızlı crem oleyi üzerine yaydım. Muz dilimleri ve meyve şekerlemesi serptim. Diğer parçayı üzerine koyup onu da sütle ıslattım ve pastanın heryerini çilekli crem oleyle kapladım.  

Mantar Kurabiye

TARİF NO: 74
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Neslice Tarifler'i  tıklayabilirsiniz.

MALZEMELER:

2 paket buğday nişastası
250 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kıyılmış fındık
2 yemek kaşığı kakao + 1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI:

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Krema gibi olunca geniş bir kapta nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ele yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz. En son fındıkları ekleyin. Tepsiye yağlı kağıt serip ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak tepsiye dizin. Temiz ve kuru bir soda şişesinin ağzını önce kakaolu tarçınlı karışıma, daha sonra kurabiyelerin ortasına batırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.



Afiyet şeker olsun..


Bezelyeli Pilav

TARİF NO:73
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini ve el becerilereni görmek isterseniz Naliya'yı  tıklayabilirsiniz.





Hayırlı haftalar.


Sizlere soğuk bir Ankara gününden sağlıklı ,huzurlu ve bol kazançlı bir hafta dilerim.


Yarın sizlere daha güzel dilek dileyeceğim söz :))


Bugün bezelyeli pilav tarifimi vereyim ve  http://tombultarifler.blogspot.com/ arkadaşımın çay kahve behane  etkinliğineetkinliğine yollayayım :)) etkinliğinde kolaylıklar diliyorum..


Arkadaşlar fotoğrafların üzerine tiklayarak büyütülmüş olarak görebilirsiniz



Malzemeler;


2 bardak Pirinç_30dak önceden ılk suda bekletilmiş_
1  subardağı haşlanmış bezelye 
2yemek kaşığı tereyağı
 tuz,şehriye
4 bardak kaynamış su


Hazırlanışı;


Bezelyeler 5-10 dk bol suda çok azda tuz ekleyerek haşlanır.
Hem yumuşaması hemde kokusunun gitmesi için:))
Bezelyelerimiz kaynarken
Tereyağda şehriye  kavrulur.pirinç ve
tuz  eklenir pirinçler saydam bir hale gelene kadar kavrulur.
Ardından Kaynamış 3 bardak su ilave edilir.
7-8 dk piştikten sonra Diğer tarafta haşlayıp suyunu süzdüğümüz bezelyeler pilavımıza eklenir.
Karıştırılır.
Pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.
Ocağın altı kapatılır.
Tencereyi ocağın üzerinden alın kapağını açın. Üzerine temiz bir mutfak havlusu koyun,kapağını kapatın. 5 dakika demlenmeye bırakın ve servis yapın.
NOT:)
* Pilavı pişerken karıştırmayın.
* Servis yapmadan önce tahta çatalla karıştırın .
İYİ BİR PİLAV YAPMANIN PÜF NOKTASI :)



Bana göre pilav yapmak çok kolaydır. İnceliklerini kurallarını bilmek gerek.


KURAL 1: Normalde ölçü bire ikidir. Yani 1 bardak pirince 2 bardak su ilavesi yapılır. Ama eğer ki pirinci 1 saat önceden tuzlu sıcak suya bastırıyorsanız bu ölçü bire bir olur. Yani 1 bardak pirince 1 bardak su.


KURAL 2: Suda bekletelim ya da bekletmeyelim soğuk suda bol yıkayıp nişastasının akmasını sağlamalıyız ki pilavımız lapa olmasın.


KURAL 3: Elbetteki sağlık açısından zeytinyağı ile yapmak en makbulu. Ama gelin görün ki birde damak zevki var. Yağ oranını yarı yarıya tereyağ ve sıvıyağ olarak yaparsak hem damak zevkinden vazgeçmemiş hemde sağlığımıza fazla zarar vermemiş oluruz. Ayrıca sıvıyağ katılan pilav daha parlak olur.


KURAL 4: Tencerenin kapağını açıp sürekli kontrol etmemeli ve karıştırmamalıyız. Sürekli karıştırılan pilav da pirincin içindeki nişasta açığa çıkacağından pilav lapa olur.


KURAL 5: Pilavın renginin beyaz olmasını istiyorsak pişerlen içine 1-2 damla limon suyu damlatılır.


KURAL 6: Tencere seçimide önemlidir. Fazla derin olmayan geniş bir tencerede pişen pilav demlenme esnasında lapa olmasını engeller.


KURAL 7: En son olarak göz göz olduğunda kontrol edilir eğerki pirinçlerin ortasında beyazlık yok ise altı kapatılır. delikli bir kaşık ile karıştırılı ki içerdeki buhar dışarı daha çabuk çıksın üzerine bir yağlı kağıt yada temiz bir havlu örtülüp demlenmeye bırakılır.


Yok pirinçlerde biraz kıtırlık var ise çok az kaynamış su ilave edilerek biraz daha çekmesi sağlanır. Daha sonra karıştırılıp demlenmeye bırakılır.


KAVURMA YÖNTEMİ:


Benim kullandığım yöntemde bu dur. Eritilmiş yağa pirinçler ve tuz ilave edilerek şeffaflaşana kadar kavrulur. kaynamış su ilave edilerek ağzı sıkıca kapatılarak pişrilir. Demlenmeye bırakılır.


SALMA YÖNTEMİ:


Annem  genelde bu yöntemi kullanır. Bana göre biraz tehlikeli bir yöntemmiş gibi gelir. hiç yanaşmadım yapmaya o yüzden.
Yeteri kadar suya yağ ve tuz ilave edilerek kaynatılır. Pirinçler ilave edilip pişrilir. Demlenmeye bırakılır.

Elmalı Turta

TARİF NO: 72
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Papatya Şef'i  tıklayabilirsiniz.


Elmalı Turta


elmali_turta_2
MALZEMELER:
250 gr. tereyağı veya margarin,
3 yumurta, 1 paket vanilya,
1 su bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 paket kabartma tozu,
aldığı kadar un.
İÇ HARCI İÇİN:
 4 adet elma, 8 yemek kaşığı toz şeker, yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz, isteğe göre tarçın.
Elmalar kabukları soyulup çekirdekleri temizlenir minik minik doğranır şekerle kısık ateşte biraz pişirilir sonra istenirse tarçın eklenir biraz soğuyunca da ceviz karıştırılır.
elmali_turta_3
YAPILIŞI:
Tereyağı sıcak fırında erime kıvamına yakın şekilde yumuşatılır (mikrodalga da da olur)
Toz şeker ile iyice yoğrulup içine vanilya ve 2 kaşık yoğurt eklenerek karıştırılır sonra da un ile kabartma tozu katılıp yumuşacık bir hamur yapılır çok yumuşak olmalı
Hamurun 3 te biri ayrılıp buzdolabında soğumaya bırakılır kalan 3 te ikilik hamur yuvarlak tart kalıbına veya orta boy borcam tepsiye tabanı yağlandıktan sonra bastırarak yayılır kenarları yükseltilir elmalı harç heryerine yayılıp üstüne de buzdolabındaki hamur çıkarılıp rendelenerek serpiştirilir yada ince ince çubuklar yapılıp kafes şeklinde üstü kaplanır resimde olduğu gibi ve 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir ardından soğuyunca pudra şekeri elenip servis edilir
Beğenilerinize:)

 
AFİYET OLSUN
Allah mutfaklarımızı bereketli etsin inşaallah ve Rabbim ihtiyacı olanların da evlerine bolluk versin AMİN

Pizza

TARİF NO: 71
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Nane Maydanoz Sofrası'nı  tıklayabilirsiniz.

Bir çoğumuz evde yapıyoruz. Yapmak zorunda da kalıyoruz. Çocuklar çok seviyor.Benim 3 afacanda bayılıyor pizzaya. Tabi seven çok bizim evde yapan tek kişi olunca  herkesin zevkine göre,boy boy pizzalar pişiriyorum. Birde maddi boyutu var tabi,neden o kadar pahalı satarlarki pizzayı.Dışarıdaki bir pizza ücrettine malzeme alsam kaç tane olur. Aman neyse efendim aşıyor beni bunlar.Evde kendi pizzamızı yapmak hiçte zor değil buyurun tarifi;

                                                         1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
kuru maya (intensit kuru maya)
biraz tuz ve yeteri kadar un
Hamuru bir güzel yoğurun ve mayalanmaya bırakın.Pizzanın iç malzemesi için;
halka halka doğranmış sucuk
ince ince doğranmış biber
tereyağında sotelenmiş mantar
dondurulmuş mısır
rendelenmiş kaşar
   Hamurdan büyük boy borcam tepsiye göre beze yapın ve merdaneyle açın.Tepsiyi  yağlamanıza gerek yok.Üzerine salça,ketçap ve kuru kekik karışımından sürün.Hamurun bir kaç yerine çatalla batırın ki çok kabarmasın.En alta kaşar peyniri,onun üzerine sucuk,biber benim gibi mantar seviyorsanız bol bol koyun. En üstüne tekrar kaşar peyniri serpin.Böylece pizzadaki malzemelerimiz birbirine kaynıyor ve kesildiğinde dökülmüyor.Peynirler sününce ve kızarınca fırından çıkarın. Afiyette kalın.
         Bu tarifimi sevgili arkadaşlarımın Tombultarifler ve Güloanne'ni n etkinliğine gönderiyorum.

Pırasalı Havuçlu Börek

TARİF NO:70
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Zeytin Tanesi'ni  tıklayabilirsiniz.


TarifimiÇAY KAHVE BAHANE etkinliğine http://tombultarifler.blogspot.com/ e gönderiyorum. Arkadaşımıza kolaylıklar diliyorum.
MALZEMELER
  • 3 Adet yufta
  •  1/2 kg. pırasa
  • 2 adet orta boy havuç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber
Sos için
  • 2 Adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2-3 kaşık yoğurt
  • Üzeri için çörek otu
YAPILIŞI
Pırasaları yıkayıp ince ince kıyın. Havuçların da kabuklarını soyup rendeleyin.  Sıvıyağı bir tavaya katıp, pırasa ve havuçları kavurun.
Diğer tarafta yumurta, süt, yoğurt ve sıvıyağı iyice karıştırıp sosu hazır edin.  Yufkaları Önce dörde, sonra her bir parçayı tekrar ikiye bölerek hazırlamış olduğunuz sostan bir yemek kaşığı miktarda soslayıp, yufkayı yanlamasına ikiye katlayın. Bir yemek kaşığı (yığma) yufkanın geniş tarafına koyarak sigara böreği şeklinde katlayın. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayarak yağlı fırın tepsisine veya yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine sıralayıp üzerine kalan iç harcı sürün. Çörek otu serpip, orta hararetli fırında pişirin. Çok leziz bir börek oluyor. Tavsiye ediyorum.