..

15 Nisan 2012 Pazar

Kavala Kurabiyesi


                           Kavala Kurabiyesi,  arkadaş günümüzde Hicran'a giderken yapıp götürdüğüm bir kurabiye idi. Acele ile yapılıp resimlendi. Yiyenler tarafından tam not alınca, sizlerin karşısına çıkmak için sebebi oldu.
                          Evde badem yoktu ben fındık ile yaptım. Yerken un helvası yiyormuş gibi hissediyorsunuz.Kurabiye biraz sert gibi görünse de yerken ağızda dağılan cinsten.  Değişik bir kurabiye tarifi arayanlara şiddetle önerilir. 

                         Tarifin orijinali burada. Ben iki ölçü kullandım. Biraz da eve kaldı.

Bu tarifimi her zamanki gibi Porselen Demlik Çay Saati etkinliği için PaSaSofraM' a ve Çay Kahve Bahane Etkinliği için Pastaeli'ye gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşlar...

Malzemeler: 1su bardağı un, 4 çorba kaşığı pudra şekeri, 1/2 su bardağı iri kırılmış fındık, 3 çorba kaşığı tereyağ ( 60 gram ), 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 yumurtanın beyazı, 2-3 damla vanilin aroması, 2 kaşık sıvıyağ, (gerekirse çok az daha un ilavesi olabilir)
Yapılışı:
   1.  Un, derince bir teflonda hafif kızarıncaya kadar kavrulur. Başka bir tavada fındıklar hafifçe kavrulur. Fındıklar robatta irice çekilir.
  1. İkisi de bir kaseye alınır, üzerine diğer malzemeler eklenir. Uzunca bir süre yoğrulur.
  2. Hamur çok ince olmayacak şekilde açılır ve istenilen kalıpla kesilerek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alınır.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir. Soğuyunca pudra şekeri serpilip servis yapılır. Afiyet Olsun...