..

1 Haziran 2012 Cuma

Dünyanın En Sessiz Süpürgesi Rowenta ile Tanışın!




Elektrikli ev aletlerinin güvenilir markası Rowenta yine bir ilke imza atmış. Silence Force Extreme adını verdiği süpürge serisinde güç ve sessizliği bir arada sunmuş. Çıt çıkarmadan çalışırken evimizi dip köşe temizleyen Rowenta ile temizlikte yeni bir döneme adım atıyoruz.

Rowenta Silence Force Extreme dünyanın en sessiz süpürgesi! Düğmesine bastığınızda çalıştığı neredeyse anlamıyorsunuz. Bu sessizliğinin yanında üstün bir temizleme gücüne de sahip.

Torbalı ve torbasız olarak iki ayrı kategoride ve topam 8 farklı renkten oluşan bu süpürgeler gerçekten şahane! Torbasız olanı Çoklu Siklon Teknolojisi sayesinde saatte 300 km hızla tozları süpürgenin içerisine alıyormuş. Aynı zamanda, emiş performansını kaybetmeden evi süpürmek artık çok daha zahmetsiz ve kolay.

Buradan Rowenta Silence Force Extreme’in nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz:

Rowenta elektriğin zamlandığı günümüzde bizleri düşünmüş ve enerji tüketimi %50 azaltılmış. Tasarım ve renk olarak da hayran kalacağınız bir Rowenta mutlaka vardır. Ben mesela mor olanına bayıldım!

Ayrıca diğer aksesuarları da kullanım konforunu artırmak için özel olarak tasarlanmış, evde hayatınızı gerçekten de çok kolaylaştırıyor. Koltukların altını temizlerken öyle yerlere yatmanıza veya eğilmenize gerek kalmıyor.

Kısacası, evinize sessiz bir güç arıyorsanız, aşağıdaki linke bakmadan geçmeyin derim.

http://www.rowentasupurge.com

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Rowenta

Labneli Poğaça (Tam buğday unundan)


                      Merhabalar Sevgili Dostlar, Hayırlı Cumalar. Cumanın bereketi hepimizin üzerine olsun inşallah.
                      Dün okulumuzun kermesi vardı. Ne kadar yorucu idi anlatamam. Çekilişler falan yapıldı. Hanımlarımız tatlılardan, tuzlulardan, zeytinyağlı sarmalardan, kısır, mercimek köfteleri neler yapmışlar neler... Biz de kendi çapımızda birşeyler yaptık. Onu daha sonra paylaşırım inşallah. Bu arada ben, epeydir bekleyen bir tarife geçeyim ; labneli poğaça.
                       500 gramlık paketlerde labne almıştım, bir tatlı yapmak için. Daha sonra tatlıyı yaptığımda eklenmesi gereken şeyler olduğu kanaatine vardım ve yayınlamadım. Nitekim yarım paket labne peyniri elimde kalmıştı. Bununla poğaça yaptım ev ahalisine. Kızım zeytinli poğaçaları sevdiği için içine zeytin ekledim bu sefer. Bir de gözüme ilişen tam buğday unu vardı. Hepsi birleşince bu muhteşem poğaçalar çıktı ortaya. Seviyorum böyle doğaçlama ve evdeki malzemelerle yeni şeyler denemeyi. Hiç yağlı değildi, ayrıca bir gevrekti, mayalı hamuru aratmayan bir poğaça oldu bu.  Bizim babamız bile beğendi ki (herşeyi beğenmez) sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum. Denemeniz dileğiyle...



Malzemeler:
  • 1 su bardağı dolusu labne peyniri
  • 1/2 su bardağını biraz geçmiş erimiş tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 6 su bardağı tam buğday unu
  • İçi İçin: Çekirdekleri ayıklanmış, doğranmış zeytin
  • Üzeri İçin: Çörekotu, susam.
Yapılışı:
  1. Sütü derince bir kaseye alıp, içine şeker ve tuzu ekleyip eritiyoruz. Yumurtanın birinin sarısını ayırıyoruz ve un haricindeki diğer bütün malzemeyi ekleyip karıştırıyoruz. Unu her zamanki gibi azar azar ekleyerek yeteri kadar yumuşaklığa erişmesini sağlıyoruz.(Gerekirse biraz daha un eklenebilir)
  2. Bu hamuru yine zamanım olmadığı için bekletmedim. Ceviz kadar yada cevizden küçük parçalara ayırıp beze yaptım. Yuvaklak şekilde açtım. (Bu esnada birşey hatırlatmalıyım; eğer bezeleri büyük tutarsanız, poğaçalarınızın ağzı açık olacaktır. Ağzı kapalı olsun isterseniz, hamuru çok küçük beze alıp, ince açmalısınız)
  3. İçine zeytin koyup, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirdim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, isteğe göre çörekotu, susam serpilir.
  4. Tepside 10 dakika bekletip,  220 derecedeki fırına sürdüm. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet Olsun...