..

3 Eylül 2012 Pazartesi

Amasya Çöreği

                   
                    Mutlu haftalar Sevgili Dostlar...Ben bütün pazartesilere, güzel ve yeni umutlarla girmek istiyorum. "Nasıl düşünürsen, öyle olur." felsefesiyle bu haftaya güzel şeylerin olacağını umarak ve isteyerek başlıyorum. Sizlere de isteklerinizin gerçekleşeceği güzel bir hafta dilerim...
                    Bayramda topladığımız cevizlerden faydalanmanın zamanı geldi. Amasya çöreği yada cevizli çörek dediğimiz bu tadı biz çok seviyoruz. Çayımızın yanında güzel gidiyor. İster kahvaltılık, ister başka öğünde tüketin. Denemeniz dileğiyle...


Amasya çöreği için malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 yaşmaya
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1 yumurta
  • aldığı kadar un




















Yapılışı:
  1. Ilık süt ile yaşmayayı 1 kaşık şeker ile iyice eziyoruz. İçine ılık su, yoğurt, sıvıyağ ve tuz ekleyip yine karıştırıyoruz. En son cevizleri de ekleyip aldığı kadar unla yoğuruyoruz. 
  2. Hamuru mayalanması için 45 dakika bekletiyoruz.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil veriyoruz.
  4. Yağlanmış tepsiye diziyoruz. Bir 15 dakika da bu şekilde bekletip,üzerine çırpılmış yumurta sürüyoruz.  200 derece fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun...