..

18 Aralık 2012 Salı

Elmalı-Hindistancevizli Kek

           
       Uzun zamandır, o bilindik kuru keklerden yapmıyordum. Hep ıslak hep bol çikolatalı-fındıklı... Bu defa daha hafif, olsun, kahvenin yanına da sadeliğiyle yakışsın istedim. Özlenmiş olmalı ki, ev ahalisi tarafından hiç de burun kıvrılmadan hızla tüketildi.
       Denemeniz dileğiyle...

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 elma rendesi
  • 2 kaşık hindistancevizi
  • 2 kaşık iri kırılmış fındık
  • 2 kabartma tozu
  • vanılın
  • aldığı kadar un
Üzeri için:
  • 1 çay bardağı hindistancevizi
Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri, şeker eriyene kadar çırparız. Süt, sıvıyağı ekleriz. 
  2. Bir bardak unun içine kabartma tozu, vanilin katıp bu karışımı eleyerek, yumurtaya ekleriz.
  3. Hindistancevizi, fındık, katar, biraz daha un ilavesi yaparız. Rendelenmiş elmayı da hamura ekleriz. Yeteri kadar un ilavesini, bir taraftan karıştırarak hazır hale getiririz. (Boza kıvamına yakın, bilindik kek akışkanlığı olacak)
  4. Tereyağıyla yağlanmış fırın tepsisine, hazırladığımız kek hamurunu dökeriz. Üzerine hindistancevizi serpip, önceden ısıtılmış orta ısıdaki fırında pişiririz. Afiyet Olsun...