..

26 Aralık 2012 Çarşamba

Bademli Çıtırlar




              Merhabalar Sevgili Dostlar. Bademli çıtırlar, pudra şekerinin arkasındaki tariflerden bir tanesi. Annemin getirdiği bademler olunca, bu tarifi denemeden edemezdim. Kurabiye gibi değil, daha çok çerez niyetine yenilebilecek bir lezzet. Hakikaten çıtır. Şahsen ben bayıldım. Ama her zamanki gibi tercih sizin.

Bademli Çıtırlar için malzemeler:

  • 1 yumurta akı
  • 100 gram (1,5 çay bardağı) pudra şekeri
  • 1 adet vanilin
  • 3 damla acı badem aroması
  • 1 çay kaşığı tarçın (ben koymadım)
  • 100 gram (1 su bardağı) öğütülmüş badem



Hazırlanışı:
  1. Yumurta akını, bir kaba alıp, kar haline gelinceye kadar 3-4 dk. çırpın.
  2. Pudra şekerini çırpılmış yumurta akına azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Bu karışıma vanilin, aroma ve tarçını ilave edip 1 dk. daha çırpın.
  3. Hazırladığınız karışımdan, üzeri için 1 yemek kaşığı ayırın. Kalan karışıma öğütülmüş, bademi ekleyip yoğurun.
  4. Pudra şekeri serpilmiş tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. (Ben kaşık yardımıyla yağlanmış kağıda koyup, üzerini düzleştirdim)
  5. Yağlanmış tepsiye,küçük toplar halinde dizin. Üzerine ayırdığınız bademli karışımdan sürün.
  6. 130 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. (Yayılıp, kurabiye şekline dönüşecektir.)
  7. Fırından çıkarıp, soğuyunca tepsiden alın. Ağzı kapalı bir kavanozda, 2 hafta kalabiliyor. Afiyet Olsun...