..

4 Kasım 2013 Pazartesi

Midye Poğaça


             Öğrencisi olan evlerde, hepsinde olmasa da çoğunda, pazartesileri hamurişi günü olduğundan, poğaçalar pek revaş görüyor.
              Midye poğaça da onlardan biri. Diğer yağlanan çörekler gibi, puf puf olmayabiliyor. Fakat mikrodalgalar da bu sorunu çözüyor.
              Şekil itibariyle denemeye değer bulduğum bu poğaça çeşidi belki size de fikir verebilir.
              Mutlu haftalar...
(Ben poğaça miktarını fazlaca tuttum. Sizler yarı ölçü kullanabilirsiniz. )

Malzemeler:

  • 8 su bardağı un
  • 1 paket yaşmaya
  • 125 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıcak su
İç Harcı İçin: Beyaz peynir
Üzeri için:      Yumurta sarısı ve çörekotu


Yapılışı:
  1. Margarini erit. Mayayı sütle ez. Margarin ve sıcak suyu karıştır, süte ekle. Şeker kat. Azar azar un ilavesi yaparak, tuz da ekle ve hamur yoğur.
  2. Hamuru 30 dakika mayalandır.
  3. Hamuru 8 bezeye ayır. Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıp, içine oda sıcaklığında erimiş margarin sür ve 3 tanesini üst üste koy birlikte aç.
  4. Açtığın bu yağlı hamuru, rulo şeklinde sar ve 2'şer santim kes. Elinde bastır ve ortasına peynir koy. Midye şekli ver. Yağlanmış fırın tepsisine al. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpip, 190 derecede pişir. Afiyet Olsun...