..

11 Mayıs 2015 Pazartesi

Peynirli Tava Böreği


  Nihayet gelebildim. Çok şükür kavuşturana diyeyim ve hemen tarife geçeyim.
 Peynirli tava böreği, yıllardır yaptığım bir tarif. Bloğu yeni açtığım yıllarda da daha önceden patlıcanlısını yapmıştım. Her şekilde çok güzel oluyor, ayrıca da çok pratik.
  Özellikle de pazar sabahlarında kahvaltımıza eşlik ediyor.
  Yukardaki resimde biraz şekilsiz çıkmış. Bunun sebebi benim yufkalarımın dolapta biraz beklemiş olması. Siz taze yufkalardan yaparsanız şekli çok düzgün olacaktır. Ayrıca da lezzeti çok güzel, benden söylemesi...
 Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/3 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/4 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Arası için:
  • 150 gram kadar beyaz peynir
  • bir tutam ince doğranmış maydanoz
Yapılışı:
  1. Yumurtayı bir kaseye kırıp üzerine sıvıyağ, yoğurt ve suyu iyice çırpıyoruz. Üzerine bir çay kaşığı kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Peynirle maydanozu karıştırıyoruz.
  3. Yapışmaz tavanın tabanına bir kaşık kadar sıvıyağ koyuyoruz. Yufkalarından birincisini tavaya yerleştiriyoruz. Kenarları dışarıda kalacak şekilde tam ortalıyoruz.
  4. Yufkanın içine iki kaşık kadar hazırladığımız karışımdan koyuyoruz ve bu karışımı fırçayla her yerine sürüyoruz.
  5. İkinci yufkayı elimizle küçük parçalara ayırıyoruz. Yarısını bölüp tavadaki yufkanın üzerine serpiştiriyoruz. Yine birkaç kaşık hazırladığımız yoğurtlu karışımdan koyuyoruz. Sonra yufkanın ikinci yarısını daha parçalayıp tavaya koyuyoruz. Yine üzerine yoğurtlu karışım ve ikinci yufka bu şekilde bitince, peynirli karışımı her yerine düzgünce seriyoruz. 
  6. Üçüncü yufka için de ikinci yufkada yaptığımız gibi parçalayıp soslayarak bitiriyoruz.
  7. En son sosun bir kısmını ayırıp, birinci yufkanın kenarlarda kalan kısımlarını kenarlardan tutup arasına sos sürerek birleştiriyoruz ve üzerini tamamen bu birinci yufka ile kapatıyoruz.
  8. Ocağı yakıp, kısık ateşte, tavanın ağzı kapalı olarak pişiriyoruz. 
  9. Böreğin diğer tarafını da aynı şekilde pişiriyoruz. Afiyet Olsun...




4 yorum:

  1. Elinize sağlık ben de bu böreği sık yaparım ve çok severim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem pratikliği hem de az malzemeli oluşu sanırım sık yapmaktaki sebebimiz teşekkürler

      Sil
  2. ellerine sağlık harika görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler aylinciğim seninkiler kadar güzel fotoğraflayamasam da artık idare et

      Sil

yorum var