..

6 Haziran 2015 Cumartesi

Muzlu Minikler


   Ben bu minikleri instagramda gördüm. Hatta yapan kişiye yorum bıraktım ama ismini nereye not aldığımı unuttuğum için şu an onu paylaşamıyorum. Eğer burada görürse yada ben hatırlarsam nereye not aldığımı hemen vereceğim tarifin kime ait olduğunu. Sorumsuzluk gibi algılamanızı istemem. Ben kimsenin hakkını yemek de istemem ama bu tarifi de yayınlamadan edemem. Nasılsa bunun sahibi bana ulaşır.
   Bu kadar ön açıklamadan sonra minikler hakkında bilgi vermeye devam edeyim. İlk yiyen "Bunun içinde bir şey var" diyor fakat bilemiyor. Muz bu toplara bir freshlik vermiş, kesinlikle deneyin derim.
   Tarifin orijinalinde 1 paket petibör kullanıldığı halde top haline getirmek mümkün olmadı. Ben de bunun üzerine 1 su bardağı robotta çekilmiş bisküvi kırığı daha ekledim. Halen yumuşaktı, dolapta 1 saat beklettim yine yumuşaktı, yukardaki şekli vermek pek mümkün olmadı. Bunun üzerine küçük şekilsiz top halinde hindistancevizine attım, tepsiye koydum. Sonra bir süre daha bekledi dolapta böylece margarinden dolayı biraz daha sertleşti. Hindistancevizli haliyle tekrar elimle şekil verdim. Yani şekil verme kısmı iki aşamada gerçekleşti diyebilirim. Hal böyle olduğu halde yine de yemeden birkaç dakika önce çıkarmalısınız dolaptan yoksa yine yumuşuyor, fakat bunun da özelliği bu sanırım, yemelere doyulmuyor. Kalın Sağlıcakla...

Malzemeler;
  • 1 adet muz
  • 1 paket + 1 su bardağı petibör bisküvi
  • 50 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3/4 çay bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı süt
Yapılışı;
  1. Margarini erit, içine süt, şeker, kakao ekle karıştır, ılısın.
  2. İçine robotta çekilmiş bisküvileri  ekle karıştır.
  3. Muzu çatalla iyice, bisküvilere ekle, karıştır. Üzerini streçleyip buzdolabına kaldır.
  4. Buzdolabında karışımımız biraz sertleşince çıkar minik toplar yap ve hindistancevizine batır ve tekrar dolaba kaldır. Yapısı gereği çok çabuk yumuşayan bu toplara şekil vermek biraz zor. Bu yüzden hindistancevizine buladıktan sonra şekilleri kayboluyor tekrar buzdolabına atıp biraz da böyle donmasını sağladım ve yine çıkartıp o zaman gerçek yuvarlak şeklini verebildim. Afiyet Olsun...

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık zahmetli ama lezzetli bir tarif hazırlamışsın sevgiler

    YanıtlaSil

yorum var