..

3 Temmuz 2015 Cuma

Yelpaze Patates ve Hayırlı Cumalar



   Hayırlı cumalar sevgili dostlar...
 Rabbim şu mübarek cuma günü ve ramazanının yüzü suyu hürmetine, Doğu Türkistan'daki, müslüman kardeşlerimize, Kerkük'teki, türkmen kardeşlerimize, ve müslüman olup da her nerde acı çekiyor, aç kalıyor, öldürülüyor, eziyete uğruyor ise onlara Hızır aleyhisselam hızında yardım et. Mükafatın katlandığı şu günlerde, acıları da katlanan, müslüman olduklarından dolayı, eziyet edilen, işkenceye maruz kalanların da acılarını kat kat azalt ya Rabbim.
Televizyonlarda gördüğümüz görüntülere dayanamıyorum. Uzunca bir süredir, haber izleyemiyorum. Rabbim sen hepsini görüyor biliyorsun, yardım eyle. Amin.

Mutfaktan birşeyler çıkıyor hatta epeyce birikti yayınlanması gereken tarifler. Fakat sorun bende,
tarif ekleyesim yok, ama nereye kadar ne zamana kadar değil mi.
Patates tarifini ise, yazılması kolay diye tercih ettim, itiraf ediyorum.
Şahsen ben tatmadım bu patatesleri, kızlar için yapmıştım. Denemek amaçlı sadece üç adet patates kullandım. Daha yok mu deyip, aranmalarından dolayı da üzüldüm birkaç tane daha yapmadığıma.
Fırında yapılan bir tarif olduğu için, fırında uygun birşeyler yaptığınızda, poşetin içine koyup, tereyağlayıp, baharatlayıp da yemeğin yanına çok kolay şekilde çıkartabileceğiniz bir tarif bu. Kızların deyimiyle de şahane ;)

Malzemeler;

  • 3-4 adet patates (istediğiniz kadar)
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • pulbiber, karabiber, kekik
  • 1 büyük diş sarımsak

Yapılışı;
  1. Patatesleri soyup, üzerini düzeltin(yapmayadabilirsiniz)
  2. Patateslerin üzerine ince ince şeritler kesin, mümkün olduğunca aşağıya inin, fakat komple patatesi kesmeyin.
  3. Bir tavaya, tereyağ ve sıvıyağ koyun. Tereyağ eriyene kadar ocakta tutun, ocaktan alıp, içine, tuz, karabiber,pul biber, ezilmiş sarımsak, ve kekik koyun.
  4. Patateslerin üzerine bu karışımdan fırça yardımıyla sürün, mümkün olduğunda dilimlerin arasına sürün ki hem aroması geçsin, hem de iyice pişsin.
  5. Fırın poşetine alın patatesleri. Ağzını kapatıp, küçük bir delik açın.
  6. Fırın kabına alıp, fırını 200 derecede açın. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun...