..

7 Ağustos 2015 Cuma

Muffin Kalıbında Sucuklu Kaşarlı Börek


  Uzunca bir ara oldu bu sefer, bayram, tatil, ve ülkemizde devam eden operasyonlar  vs derken. Hazırda bekleyen tariflerden eklemek istedim. Buraların daha fazla ıssız sessiz kalmasını istemedim.
  Bu günlerde küçük kızım Bengisu'nun öğretmeninin yeni öğretim yılında bizimle olamayacağını öğrendim. Kızım da çok üzüldü, bizim için kötü bir sürpriz oldu.
  Kendisi çok naif, çok insancıl ve iyi bir öğretmen olan Mehtap öğretmenimiz olmadan yeni bir öğretim yılına hazırlanmak ve daha önemlisi kızımı hazırlamak kolay olmuyor.
  Sizi unutmayacağız Mehtap hanım, biliyoruz ki siz bizi her daim takipte olacaksınız, umarım bu ayrılık dördüncü sınıfta yeniden buluşmamıza engel olmaz. Esen kalın ve hakkınızı helal edin bize. Yeni okulunuzda da sizi, bizim sizi sevdiğimiz kadar sevecek güzel öğrencileriniz karşılasın inşallah.

Bu böreğe gelince, çabucak hazırlanan, sunumu ve tadı bakımından çook lezzetli bir börek. El açması  taze yufkadan yapmanız böreğinizin tadı kadar şeklini de etkiliyor. Kahvaltıların gözdesi oluyor, kızlar ne zaman yapsam severek tüketiyor, tek kötü yanı, içine ben kaşar koyduğum için sıcak sıcak yenmeye daha elverişli olması, kaşar soğuyunca sertleşiyor malum.
  Denemenizi önerdiğim ve memnun kalacağınızı düşündüğüm bir tarif, tombultarifler sözü .

Malzemeler;

  • her bir adet börek için bir yufkanın 1/4 ü yani yufkayı 4'e bölüp kullanacağız.
  • bir sucuğun 1/4 kadarı
  • 200 gram kadar kaşar rendesi
  • 1 küçük domates
Sosu için;
  • 1 yumurta
  • 3 kaşık dolusu yoğurt
  • 3 kaşık kadar sıvıyağ
  • isteğe göre çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
  • üzerine sürmek için yumurta sarısı, susam vs.

Yapılışı;
  1. Domateslerin kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranır.
  2. Sucuk dilimler halinde kesildikten sonra, dörde bölünür.
  3. Sosu hazırlamak için, bir kaseye yumurtayı kırar biraz çırparız. Yumurta, sıvıyağ katıp biraz da kabartma tozu ekleyip, iyice çırparız.
  4. Muffin kalıbını yağlarız. Yufkayı dörde böleriz( isterseniz daha çok da bölebilirsiniz o zaman börek daha minik oluyor)
  5. Yufkanın bir parçanını alıp, üçgen gibi olan yufkanın uç kısmını muffin kalıbınan dibine koyarız. Biraz da kenarlarından dibini doldururuz. 
  6. Hazırladığımız sostan bir kaşık alıp, yufkaya süreriz. iç malzememizi  (yani kaşar, sucuk ve domatesi)karıştırıp, bir miktar yufkanın üzerine koyarız.
  7. Yufkanın kenarda kalan kısımlarını kalıbın dibine doğru bastırıp, yuvarlak olacak şekilde malzememizi kapatırıız. Bu işlemi ne kadar düzgün yaparsanız börekler o derece düzgün olur.
  8. Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlarız. Üzerine yumurta sarısı ve isteğe göre susam serpip, 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiririz. Sıcak tüketiniz, afiyet olsun...