..

7 Ekim 2016 Cuma

Pasta Çalışmaları



  Bu pastayı güzel kızımız Sinemis için yaptım. Annesi yaptığım pastaları beğendiği için benden Sinemis'in doğum günü için pasta yapmamı istedi. Elimdeki malzemelerle böyle bir pasta çıkardım. Kişi sayısı dolayısıyla iki katlı yaptım. Arası çikolatalı ve muzlu, keki kakaolu idi.


   Bu da pastanın üstten görüntüsü. Pasta yapmaya Sinemis ve annesi Serpil sayesinde yapmaya başladım desem yalan olmaz.


   Yukarıdaki pastayı ise arkadaşlarımla birlikte yaptığımız gün için hazırlamıştım. Evdeki malzemelere göre yaptım yine. Üzerinin beyaz kremşantili olup arasındaki pastacı kremasının çikolatalı olması kakaonun bittiğinin son anda farkına varmış olmasındandır. Tabii ki eksikleri var ama neticede ben pastacı değilim, bu işte daha çok yol katetmem gerekiyor.


   Bu da meyveli pastamızın yandan görünüşü. Damla çikolata, fındık çakıltaşı, çilek, kivi ve kiraz kullanıldı. Belki size de fikir verebilir.



    Bu pasta ise yine kızımın arkadaşı, Yaren için yaptığım pastaydı. Sinemis'in pastasını yaptığımda o da tesadüf bizim evdeydi annesinden beni aramasını ve onun için de pasta yapmamı istemesi ile oluştu. Bu pastada sıkma torbasının değişik başlığını kullanma fırsatını buldum. Bu sayede yaprak şeklini yapmayı da öğrenmiş oldum.
   Eksiklerimle hatalarımla yaptığım bu pastalar da bloğumda yer alsın istedim. Bloğu gezdiğimde yıllar öncesinde paylaştığım resimler bana nasıl kendimi geliştirdiğimi görmemin yanında unuttuğum hatıraları da yeniden hatırlamamı sağlıyor. Velhasıl kelam bu resimler azıcık sizin içinse çokça benim için paylaşılıyor, bilginize...