..

9 Ocak 2017 Pazartesi

Bisküvili Balkabağı Pastası


  Balkabağı pastasını Eren'in doğum günü için yapmıştım. Evde bir gün öncesinden yaptığım balkabağı tatlısından kaldığı kadarı ile hazırladım. Bu tür pastalara (tatlı da diyebilirsiniz) kremşanti de ekleyebilirsiniz. Ben şahsen gerek duymadım, çünkü yaşpastamız vardı zaten.
  Siz de balkabağı tatlısını ikinci günü bu tür bir sunumla farklı şekilde sunabilirsiniz ailenize. Buradan balkabağı tatlısını nasıl yaptığıma bakabilirsiniz.Beğeneceğinizi umuyorum. Kalın Sağlıcakla...

Malzemeler;

  • Bir büyükçe kase pişirilmiş balkabağı tatlısı
  • Balkabağı tatlısının şerbeti bisküvileri ıslatmak için (yada süt yada su da olabilir)
  • İki paket petibör bisküvi
  • 1 küçük çay bardağı fındık içi
  • isteğe göre üzeri için fıstık ve bonibon çikolatalar
Yapılışı;
  1. Fındıkları robata atıp bir kez çalıştırıyoruz. Robota balkabağını katıp bir kez daha çalıştırıyoruz.
  2. En son elimizle kırıkladığımız bisküvileri azar azar ekleyip robotu sürekli olarak çalıştırıyoruz. Kıvamına göz kararı karar verebilirsiniz. Fazla katı olmasın. Bu oran sizin balkabağı tatlınızın sululuk oranı ile değişebilir. Sürelebilecek kıvam diyelim biz. Fakat bir en nihayetinde bir paket bisküvi gitmiyor öyle diyeyim.
  3. Bisküvinin ikinci paketini balkabağı tatlısının şerbeti varsa tencerede kalan bu şerbete teker teker batırıp borcama diziyoruz. Sonra üzerine balkabağı ile sıvayıp, ikinci kat için tekrar bisküvileri ıslatıp balkabağının üzerine diziyoruz. En son üstüne yine balkabağı püresini sıvayabiliriz. 
  4. Bundan sonrası tamamen size kalmış ister kremşanti kullanın isterseniz benim gibi sadece kestiğiniz dilimlerin üzerlerini süsleyin. Afiyet Olsun...